Aziz Yıldırım'ın duruşması ertelendi

/ Kaynak: AA
Aziz Yıldırım'ın duruşması ertelendi

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ile Mehmet Berk'e hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz ile Mehmet Berk'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Anadolu 29. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Aziz Yıldırım ve tarafların avukatları katıldı. Kimlik tespiti yapılan Aziz Yıldırım, aylık gelirinin 30 bin lira olduğunu belirtti. Duruşmada savunmasını yapan Aziz Yıldırım, iddianameye konu konuşmayı kendisinin yaptığını, ancak bilirkişinin konuşma çözümünü yaparken bazı hususları hatalı tercüme ettiğini ifade ederek, ''Örneğin, 'daha da ötesinde bu kişilerin bizleri şikeden ve ahlaktan bahsedebilmeleridir' cümlesinde doğru olan kelime 'bizlere'dir. Bunun dışında özetlenen sözleri söylediğim doğrudur'' dedi. Yıldırım, konuşurken amacının hakaret olmadığını Türk Dil Kurumu'na göre 'ahlaksız' kelimesinin anlamının 'ahlak kurallarına uymayan, dürüst davranmayan' şeklinde olduğunu ve sözünün hakaret içermediğini belirtti.
Bu sırada sanığın ifadelerinin tutanağa geçmediğini düşünmesi üzerine, avukatlarının bulunduğu masaya geçebileceği söylendi. Yıldırım'ın savunmasına devam edeceği sırada Mehmet Berk'in avukatı söz alarak sanığın avukatların yanına geçtiğinin tutanağa yazılmasını istedi. Daha sonra ise Yıldırım, herhangi bir söz söylemeden önceki yerine geçti ve sanık ile müşteki avukatları arasında sözlü tartışma yaşandığı tutanaklara geçirildi.
Sanık Yıldırım, ''Ben Zekeriya Öz için, oturduğum yeri göstererek, onun da buraya oturabileceğini söyledim. Sanık olarak yargılanacağını kastetmedim'' dedi.
Yıldırım'ın avukatı müşteki avukatlarının müvekkiline yüksek sesle konuşarak ve parmağıyla tehditkar şekilde davrandığını, bu olayların zapta geçirilmesini talep ettiklerini söyledi.
Savunmasına devam eden Yıldırım, açıkladığı tanımın içine kim giriyorsa sözlerinin muhatabı olduğunu dile getirerek, ''Üzerine alınıyorlarsa alınabilirler. Sözler kişilerin şahsına değil, hareketlerini hedef almıştır. Müştekiler ifademde geçtiği şekilde maçlara ve yemeklere gelirken kendi isimleriyle, dost olarak geldiler, görev kimlikleriyle gelmediler'' dedi.
Müşteki Mehmet Berk'in avukatı müvekkilinin ahlaksız olarak tanımlandığını, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.
Hakim Muharrem Ballı, taraf avukatlarına yazılı beyanları ve delillerini sunmak için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
İddianameden
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcığınca hazırlanan iddianamede, ''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin dava kapsamında 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Aziz Yıldırım'ın katıldığı bir televizyon programında, şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk ile Zekeriya Öz'e hakaret ettiği anlatıldı.
İddianamede, Yıldırım hakkında ''kamu görevlisine hakaret'' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...