Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altında yeni hedef

- Güncelleme:
Altında yeni hedef

Ekonomi Haberleri

2005 seviyelerine gerileyen altın fiyatlarında 1000 dolar yeni hedef olarak öne çıkartılıyor.

Altında düşüş sürerken fiyatlarda yeni hedefin en olduğu sorgulanıyor. Son 45 yılın en kötü çeyreklik dönemini geride bırakan altın Nisan ayıdan yaşadığı yüzde 20 üzerine düşüş sonrasında toparlanamadı. Nisan'da Güney Kıbrıs'ta borçların ödenmesi altın rezervlerinde satış olabileceği haberleri ile altın piyasasında dalgalanma yaşanırken düşen fiyatlar ile fiziki talebin arttığı haberleri bir süre de olsa sert hareketlerin önüne geçti. Bu set dalga önünde çok dayanıklı çıkmadı ve hedge fonların altın pozisyonlarını azaltması ile altın yeniden yönü aşağı çevirdi. Şimdi aşağıda hedefin neresi olduğu merak ediliyor. Çıkartma maliyetleri de göz önüne alındığında tahminler gidecek daha yolun olduğu yönünde görüşler ağırlık kazanıyor. nbsp; Sarı metal yıl başından beri yüzde 25.9 değer kaybetti. Dünyanın en büyük altın ve madencilik fonu Black Rock'ın yöneticilerinde Evy Hambro altında fiyatlamaların henüz sonunun gelmediğini dile getirdi. Nisan'da başlayan ve FED Başkanı Bernanke'nin açıklamaları ile hız kazanan düşüşte, hedge fonların hareketlerinin yanı sıra dolarda yaşanan güçlenme de etkili oldu.
Enflasyon beklentileri karşı hedge amaçlı kullanılan altında Bernanke'nin açıklamaları ters etki arken uzun vadede piyasa beklentilerin 300 dolar altına gelen sarı metal için 1150-1200 bandına dikkat çekiliyor.
ETF'lerin 2013 genelinde 541 ton altın satışı yaptığı belirtilirken, 2005 seviyelerine gerileyen altın fiyatlarında 1000 dolar yeni hedef olarak öne çıkartılıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...