FETÖ sanığı zırhlı araçla Ankara'ya getirildi

Düzenleyen:
FETÖ sanığı zırhlı araçla Ankara'ya getirildi

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında telsizden polis araçları ve ambulanslara ateş edilmesi talimatı veren eski Özcan Karacan, Ankara'ya getirildi.

Darbe girişimine katıldığı belirlenen eski Yarbay Özcan Karacan,  Antalya'ya giden Ankara Terörle Mücadele ekiplerince Türk Hava Yollarının  tarifeli uçağıyla Esenboğa Havalimanı'na getirildi.

Karacan, daha sonra havaalanının "CIP" kapısından çıkarılarak zırhlı  araca konuldu. Karacan, "mavi ışık"larının açık olduğu görülen ve FETÖ'cü  hainlerin 16 Temmuz sabahı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınlarında uçaklarla  gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan Polis Memuru Köksal Kaşaltı'nın adının  verildiği zırhlı araçla sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne  götürüldü.

Özcan'ın Cumhuriyet Savcısının adliyeye getirilmesi talimatına kadar  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde tutulacağı öğrenildi.

KANLI TALİMAT!

Darbeye hazırlık faaliyetleri kapsamındaki toplantılardan mühimmat  depolanmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast planından Ankara'daki polis  araçlarının hatta ambulansların vurulmasına kadar en kanlı talimatları verdiği  belirlenen ve Antalya'da yakalanan eski Kurmay Yarbay Karacan, darbe girişimine  ilişkin açılan üç davanın firari sanığı konumundaydı.

Darbe gecesi, Jandarma Genel Komutanlığı, TRT, MİT, Genelkurmay  Başkanlığı civarında sivillere, polislere, kamuya ait binalara, araçlara ateş  açan darbecilerin Karacan'ın talimatlarıyla havalandığı belirlendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...