Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad haraç kesmeye başladı

Esad haraç kesmeye başladı

DÜNYA Haberleri

İç savaşa 50 milyar dolara yakın para harcayan Beşar Esad, ekonomik yönden çökünce iş adamlarından haraç kesmeye başladı.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ilk 5 ayda 206 şirket kurdu. Suriyeli işadamları "Esad, yakınlarımızı kaçırarak fidye istiyordu" dedi. Suriye'de yaklaşık 2.5 yıldır süren iç savaşa 50 milyar dolara yakın para harcayan Beşar Esad, ekonomik yönden çökünce işadamlarından haraç kesmeye başladı. Mafyavari uygulamalardan bunalan Suriyeli işadamları da soluğu Türkiye'de alıyor. Türkiye'de son 5 ayda açılan yabancı şirket sayısında Suriye 206 şirketle diğer ülkelere fark attı. Esad'ın haraç uygulaması nedeniyle Türkiye'ye kaçarak şirket kuran Suriyeli işadamları çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suriyeli işadamlarının anlattıklarına göre Esad, daha önce işadamlarıyla hep sıcak ilişkiler kurardı. Ancak askeri harcamaların yüküne daha fazla dayanamayan Esad, ayakta kalabilmek için her yolu deniyor. Sabah'ın haberine göre Esad ve yöneticileri, ülkenin önde gelen işadamlarının çocuklarını veya yakın akrabalarını kaçırarak fidye bile istiyor. Suriye'deki işadamlarından alınan haraç ve fidyeler kişi başı 10 milyon TL'ye kadar yükselebiliyor. Esad'ın zulmünden ve haraç uygulamasından kaçan Suriyeli işadamları, Türkiye'de genellikle Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi illeri seçerken, yatırımlarını her geçen gün batı bölgelerine doğru kaydırıyor. Daha çok Halepli tüccarlardan oluşan işadamları Türkiye'de tekstil, imalat-sanayi ve gıda alanlarında yatırım yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...