Büyük tehlike!

Düzenleyen:
Büyük tehlike!

YAŞAM Haberleri

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) uzmanları, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Suçıkan’dan doğup Büyük Menderes Deltası’nın Kafa mevkiinden denize dökülen Büyük Menderes Nehri’nin büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

584 kilometre uzunluğundaki nehrin yukarı havzalarındaki yerleşim birimlerinden nehre atılan inek, domuz ve benzeri hayvan leşlerinin biriktiği Söke regülatörü önünde yaşanan olumsuz görüntüler, çevrecilerin de büyük tepkisiyle karşılaştı. Hayvan leşlerinin çeşitli hastalıklar saçtığına dikkati çeken Birincioğlu, EKODOSD bilim danışmanı Prof. Dr. Serap Birincioğlu “Bu kişilere yaptırım uygulanmalı. Bir zamanlar suyundan çay yaparak içen, yüzmeyi bu sularda öğrenen insanların hâlâ hayatta olduğu günümüzde, Büyük Menderes Nehri’nin ne kadar kısa sürede kirletildiğini bu fotoğraf net bir şekilde göstermektedir” dedi.
Zafer Hacısalihoğlu AYDIN İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...