Çanakkale Köprüsü için Tekfen düğmeye basıyor

Düzenleyen:
Çanakkale Köprüsü için Tekfen düğmeye basıyor

Ekonomi Haberleri

Tekfen Mühendislik ve ABD’li Parsons ortak girişimi, Karayolları Genel Müdürlüğünün 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projesi için açtığı mühendis müşavirlik ve kontrollük ihalesini kazandı.

164,3 milyon TL tutarındaki proje, dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliği taşıyan köprü ve 100 km’lik bağlantı yollarının tüm yapım sürecinin kontrol ve onay sorumluluğunu kapsıyor. Tekfen Mühendislik Genel Müdürü Alparslan Güre, Çanakkale Köprüsü’nün her şeyden önce prestij açısından çok önemli bir proje olduğunu vurguladı. “İki ayak arasındaki açıklık bakımından, dünyanın en uzun köprüsü. Bütün dünyanın gözü şu anda burada. Bütün asma köprü müteahhitleri, projeciler, danışmanlar, bu projeyi yakından takip ediyor” diye konuşan Güre; asma köprü konusunda uzman olan Parsons ile otoyol konusunda ciddi deneyim sahibi Tekfen Mühendislik’in önemli bir sinerji oluşturacağını söyledi. Güre, “İnşaat sırasında da her bir kalemin onayı bizden çıkacak. Betonun kalitesinden kullanılacak malzemeye, zamanlamadan iş programına kadar her şeyden biz sorumluyuz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...