Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yumurta krizi Asya’ya sıçradı

Düzenleyen:
Yumurta krizi Asya’ya sıçradı

Ekonomi Haberleri

Avrupa’da Hollanda, Almanya ve Belçika’da yumurtalarda böcek ilacının tespit edilmesinin ardından patlak veren kriz, bu ülkelerin ihracatlarıyla Asya’da bazı ülkeler dâhil 19 ülkeye yayıldı. Skandalın sadece Hollanda’da 150 milyon avroluk zarara yol açtığı, Avrupa genelinde ise 150 çiftliğin geçici kapatıldığı belirtiliyor.

Geleneksel olarak tavuklarda bit ve keneleri yok etmek için kullanılan fipronil adlı böcek ilacının yumurtalarda tespit edilmesinin ardından ilk inceleme başlatan ülke Hollanda oldu. Böcek ilaçlı yumurtaları süpermarket raflarından kaldırtan Hollandalı yetkililer, krizden sorumlu tuttuğu şirketin iki yöneticisini gözaltına alarak banka hesaplarını ve mal varlıklarını dondurdu. Belçika ise meseleden haziran ayında haberdar olmasına rağmen kamuoyuna açıklama yapmaması sebebiyle suçlandı. Kriz Hollanda’dan yapılan ithalat yoluyla Almanya’ya, ardından da Fransa, İngiltere, Avusturya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, İsveç, İsviçre ve Danimarka’ya yayıldı. Macaristan da Almanya’dan ihraç ettiği yumurtalarda fipronil bulunmasının ardından ilaçlı yumurta krizinin çıktığı ülkeler listesine girdi. Son olarak ilaçlı yumurta krizi Hong Kong ve Güney Kore’ye sıçradı. Güney Kore Tarım, Gıda ve Kırsal İşler Bakanlığı konuyla ilgili soruşturmanın yürütülebilmesi için ülkede 3 binden fazla tavuğun yer aldığı çiftliklerde yumurta üretimini yasakladı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...