Bahçeşehir Göleti 2 katı büyüyecek

Düzenleyen:
Bahçeşehir Göleti 2 katı büyüyecek

Ekonomi Haberleri

Atmaca Gayrimenkul Başkanı Âdem Atmaca, uzun süredir gündemi meşgul eden “Bahçeşehir Göleti’ne neler oluyor?” sorusuna cevap verdi. Atmaca, gölete bir çivi dahi çakmadıklarını, aksine bu alanı 2 katı büyütmek için 240 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını söyledi.

Cabir Turğut  - Başakşehir Belediyesi, yaklaşık 2,5 yıl önce Bahçeşehir’de gölet alanının yanında yer alan parsele yönelik bir ihale düzenledi. Söz konusu ihaleyle hem gölet alanının büyütülmesi hem de bölgede 11 bin metrekarelik dükkanlar inşa edilmesi planlanıyordu. İhaleyi 103 milyon lira bedelle Atmaca Şirketler Grubu kazandı. Ancak bölge halkı ‘gölet alanı yapılaşmaya açılıyor’ diyerek projeyi protesto etti, karşı çıktı. Bu arada projenin inşa ve satış faaliyetleri başladı. Grup aynı zamanda gölet parselinin hemen yanında Mesa-Nurol’dan satın aldığı komşu arsada bir konut projesi inşası için de kolları sıvadı. Bu projeye de Bahçeşehir Park adı verildi. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Atmaca, son günlerde gündemi meşgul eden Bahçeşehir Göleti’yle ilgili basın toplantısı düzenleyerek, konuya açıklık getirdi. Bahçeşehir Göleti’ne yaklaşık 240 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını ifade eden Atmaca, “Gölete hiçbir şekilde zarar vermediğimizi aksine rekreasyon ve niş yeşil alanlarla burayı hacmen 2 katı kadar büyüteceğimizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Haziran 2018’de teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

İNŞAATIN GÖLETLE İLGİSİ YOK 
Hatta buradaki çalışmaları Bahçeşehir halkına sorduklarının altını çizen Atmaca, vatandaşlardan gelen fikirler doğrultusunda gölete son halini verip, çalışmalara başladıklarını anlattı. Bölgenin tek yeşil alanının gölet olduğuna dikkati çeken Atmaca “Bu düşünceyle birlikte gölete hiçbir çivi bile çakmadık ve çakmayacağız” ifadelerini kullandı.  Aksine göleti daha fonksiyonel ve verimli bir hale getirmek üzere proje geliştirdiklerine işaret eden Adem Atmaca “1,5 yıldır inşaatımız göletin hemen yanında devam ediyor. Bölge halkı şantiyemize rağmen daha önce gölette yaptıkları hiç bir şeyden mahrum kalmadı. Geçmiş süreçlerden dolayı bir önyargı meydana gelmiş olabilir. Bölgede yaşayan ve göleti kullanan vatandaşlarımız tarafından inşaatın gölete de uzayacağı düşünülüyor. Bu tamamen yanlıştır” diye konuştu.

Üç projenin değeri 1 milyar lira 
Atmaca Şirketler Grubu, konut sektöründe şimdiye kadar 7 projede bin 592 adet bağımsız bölümün teslimini yaptı, 816 adedinin de inşaatına devam ediyor. Bu çalışmalara ilişkin de sorularımızı cevaplandıran Âdem Atmaca “Şu anda Bahçeşehir Konakları ve Bahçeşehir Atmaca projelerimiz sürüyor. Eylül ayında bir projeye daha çıkacağız. Bu projeyi de ilave ettiğimizde 3 projenin toplam değeri 1 milyar TL civarında olacak. Yeni projemiz yine Bahçeşehir Bölgesi’nde Arnavutköy mevkiinde konumlanacak” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...