Kılıçdaroğlu klasiği, şikâyet etmeden duramıyor

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu klasiği, şikâyet etmeden duramıyor

POLİTİKA Haberleri

Yurt dışı temasları ve yabancı konuklarını ağırlarken Türkiye’yi kötülemeyi ve milletin seçtiği hükûmeti şikâyet etmeyi alışkanlık hâline getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün de aynı alışkanlığını tekrarladı.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Amerika’dan sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile görüşen CHP lideri, iktidarın demokrasi açısından iyi bir sınav vermediğini ifade etti. 15 Temmuz için her zaman olduğu gibi “tiyatro” yorumunda bulunan Kılıçdaroğlu, iktidarın darbeyi fırsata çevrilmeye çalıştığını söyledi. Lafı demokrasi nöbetine getiren Kılıçdaroğlu, demokrasi için bedel ödenecekse, onu ödemekten kaçınmayacaklarını dile getirdi.
Alan Duncan ise CHP liderinin ‘adalet yürüyüşü’ne övgüler dizdi, güçlü bir mesaj verdiğini ve bunun dünyada duyulduğunu belirtti. Görüşmede Berberoğlu’nun tutuklanması da gündeme geldi.
Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Alman Focus Dergisi’ne verdiği mülakatta da Türkiye’yi açık açık şikâyet etmişti. Alman tatilcilerin ülkede can ve mal güvenliğinin olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Uzun zamandır Türkiye’de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum: ne canınız ne de mal ve mülkünüz için. Maalesef yasaların geçerli olmadığı ve adaletsiz bir dönemde yaşıyoruz” demişti.
Kılıçdaroğlu daha önce de Almanya Başbakanı Merkel’e ‘Türkiye’ye gelme’ demişti. Kılıçdaroğlu, Merkel’in ziyaretinin Erdoğan tarafından politikalarına destek verdiği şeklinde algılanacağını iddia etmişti. Geçtiğimiz aylarda AB üyesi ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yine birçok konuda Türkiye’yi hedef almış, İngiliz Guardian gazetesi için kaleme aldığı makalede de kara propagandasını sürdürmüştü.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...