'Betonlu tablo' ile bienal sürprizi

Düzenleyen:
'Betonlu tablo' ile bienal sürprizi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sanatçı Pereda’nın İstanbul’dan topladığı tabiat resimlerini betona batırarak ürettiği eserlerden biri Pera Müzesinde yerini aldı.

‘İyi bir komşu’ başlığıyla bu sene 16 Eylül’de kapılarını açacak olan 15. İstanbul Bienali’nin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından tertiplenen bienalin ilk sürprizi ise Meksikalı sanatçı Alejandro Almanza Pereda’nın, betona batırılmış tablosu oldu. Büyük bienalin sergi mekânlarından Pera Müzesi’nde yer alacak 15 sanatçının eserleri müzenin üç katına yayıldı. Sanatçı Pereda’nın İstanbul’dan topladığı ve kime ait olduğu bilinmeyen tabiat resimlerini betona batırarak meydana getirdiği eserlerden biri, Pera Müzesinin Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisinde yer alan bir tablo ile değiştirildi. Fotoğraf ve heykelleriyle tanınan sanatçının 2010’dan bu yana imal ettiği “Boşluk Korkusu” serisinin devamı olan tablolar, bir yandan tabiat-insan münasebetini diğer yandan da klasik sanat anlayışını sorguluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...