Galatasaray Riva ihalesinin el değiştirmesinin şokunu yaşıyor

Düzenleyen:
Galatasaray Riva ihalesinin el değiştirmesinin şokunu yaşıyor

SPOR Haberleri

İhaleyi kazanan FEMA İnşaat sözleşmeyi imzalamayınca proje en iyi ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat’a kaldı. Bu tabloda 761 milyon kazanacak G.Saray 180 milyon 800 bin lira zarar etti

BURHAN CAN TERZİ - Kayseri galibiyetiyle Galatasaray camiasında her şey süt liman olmuştu. Ancak önceki gün yapılan divan kurulunda yaşanan tatsız olaylar ve Galatasaray’ın Riva arazisi konusundaki “ortağı” Emlak Konut’tan gelen açıklama baharı kışa çevirdi. Yapılan açıklamada şartname gereği FEMA İnşaat’la 15 Ağustos günü mesai bitimine kadar sözleşmenin imzalanması gerektiği, ancak imzaların atılmamasından dolayı, ihalenin en iyi ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat’a devredildiği ifade edildi. FEMA İnşaat’ın teklifinde şirket payı toplam geliri 1 milyar 178 milyon lira olarak belirlenmişti. Buradan da Galatasaray’ın payı Emlak Konut ile yapılan anlaşma gereği 942 milyon 400 bin lira olacaktı. Toplam gelirin yüzde 80’ini alacak sarı-kırmızılılarda bu ihale olumlu karşılanmıştı. 

Özbek gerildi
Ancak ihale Yılmaz İnşaat’a geçince işler değişti. Çünkü Galatasaray’ın payı bu duruma göre 761 milyon 600 bine düşecek. Yani Galatasaray’ın kaybı 180 milyon 800 bin lira olacak. O da şimdilik... Çünkü Yılmaz İnşaat’la da anlaşılamaması ve Riva’nın üçüncü en iyi teklifi veren Makro İnşaat’a ihale edilmesi durumu da mevcut. Onların toplamda verdikleri teklif ise 871 milyon liraydı. Önceki divanda Riva, Florya arazileriyle ilgili gündem oluşmamasından dolayı zaten gergin olan Galatasaraylı üyeler ise bu durum karşısında küplere bindi. Artık Riva konusunda inisiyatifin Galatasaray’dan çıkmasına öfkeli olan üyeler “Emlak Konut ne derse onlara uymak zorunda kalacağız. Zarar ortada. Yıllardır güvencemiz olan Riva’yı da bu şekilde harcamış olduk” diye tepki gösterdi. Başkan Dursun Özbek’in konuyla ilgili görüşmeler yaptığı ve bir çıkış yolu aradığı belirtildi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...