Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DEAŞ'tan kurtarılan Ezidi çocuk, Kanada'da ailesine kavuştu

Düzenleyen:
DEAŞ'tan kurtarılan Ezidi çocuk, Kanada'da ailesine kavuştu

DÜNYA Haberleri

3 yıl terör örgütü DEAŞ'ın esaretinde olan 12 yaşındaki Ezidi Emad Mishko Tamo, yıllardır ayrı kaldığı ailesine Kanada'da kavuşabildi.

Irak'ın kuzeyindeki Şengal'in 2014'te DEAŞ’ın eline geçmesiyle yolları ayrılan aile, bir sosyal kampanya sayesinde yeniden bir araya geldi.

4 ÇOCUĞUYLA MÜLTECİ KAMPINDAN KAÇMIŞ

Tamo ailesi, DEAŞ’ın hedefindeki Iraklı Ezidi ailelerden sadece biriydi. Aile 2 yıl örgütün esareti altında yaşadı. Anne Mihlo Rafo, 6 çocuğundan dördünü alarak sığındığı mülteci kampından kaçmayı başardı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; ancak DEAŞ tarafından savaşçı olarak eğitilmek için ailesinden kaçırılan Emad'ı geride bırakmak zorunda kaldı. Irak güçleri, kaçırılmasından 3 yıl sonra Emad'ı kurtararak, fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

Temmuz ayında amcası Emad'ın fotoğrafına rastlandığında, Kanada'daki annesine haber verdi. Emad'dan yıllarca haber alamayan anne, o gün oğlunun kurtarıldığını ve hayatta olduğunu öğrendi. Ancak Emad kurtarıldığında, çocuğun karnında kurşun ve şarapnel yaraları vardı.

Amcasının yardımıyla, Musul'daki bir hastanede tedavi gören çocuk, bu süreçte sık sık annesinin ve ailesinin fotoğraflarına baktı. Kanada'daki Manitoba Ezidi Derneği ve Iraklı Hristiyan ve Ezidi Çocukların Kurtuluşu (CYCI) gibi mültecilere destek veren gruplar, bir kampanya başlattı.

ANNESİNE KAVUŞTUĞU AN 

Beyaz gömleği içindeki Emad'ın annesine kavuştuğu an fotoğraflara böyle yansıdı.

Çarşamba günü Emad, yıllardır görmediği ailesiyle Kanada'da havalimanında bir araya geldi.

Amerikan CBS televizyonunun haberine göre, bir tercüman aracılığıyla gazetecilere konuşan çocuk, "Çok mutluyum. Annemle yeniden buluşmamıza yardım eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Facebook'ta paylaşılan bir fotoğrafta, oğluna kavuşan Mihlo Rafo'nun gözyaşlarına boğulduğu, Emad'ın ise mutlulukla kocaman gülümsediği görüldü. Kanada hükümeti, DEAŞ'tan kurtulan 1200'e yakın Ezidi kadın ve çocuğun ülkeye getirilmesi için çaba gösteriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...