Apple'dan önemli Apple Pay kararı

Apple'dan önemli Apple Pay kararı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın dünya üzerinde yaygınlaşan ödeme sistemi Apple Pay ile ilgili olarak önemli bir karar alındı. Artık beyazların üstünlüğünü ön plana çıkartan satış platformlarında Apple Pay kullanılamayacak.

BuzzFeed News"un raporuna göre, Apple aldığı bir kararla, bundan böyle Nazi temalı ve beyaz üstünlüğünü öven, bu düşünce yapısını benimseyen sitelerde ve alışveriş platformlarında Apple Pay ödeme sistemini kaldırıyor.  
Charlottesville olayının ardından birçok internet sitesinde "Beyaz Gurur" ve Nazi logolu aksesuarlar satılmaya başlamıştı. Daha doğrusu zaten bu tarzda siteler bulunuyordu ama yaşanan kargaşada, ırkçılık sesleri bir anda yükselmeye, böyle ürünlere rağbet artmaya başlamıştı.
 
Apple online ödeme servisleri söz konusu olduğunda henüz işin başlarındaki bir oyuncu. Diğer bir taraftan PayPal gibi ödeme yöntemleri devleri devreye giriyor. PayPal da bildirdiği üzere, Charlottesville olayından çok önce bu tarz ürünleri ile mimlenmiş siteleri ödeme yöntemi listesinden çıkartmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...