Başbakan'dan Merkel'e: AB adına racon kesme

Düzenleyen:
Başbakan'dan Merkel'e: AB adına racon kesme

POLİTİKA Haberleri

“Biz heveslisi değiliz ama Gümrük Birliği meselesine AB karar verir. Almanya ‘Bütün AB benden sorulur’ havasında, birlik adına racon kesiyor.”

FETÖ’cü hainlerin sığınağı haline gelen Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel’in Gümrük Birliği’ne dair açıklamalarına Başbakan Binali Yıldırım’dan cevap geldi. Gümrük Birliği meselesinin, Almanya’nın Avrupa Birliği adına tek başına karar vereceği bir konu olmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım “Almanya, ‘bütün Avrupa Birliği benden sorulur’ havasında, birlik adına racon kesiyor. Bu doğru değil, birliğin kurumsal yapısına, ilkelerine, usullerine uymayan bir şeydir. Bir dayatma anlamına gelir. Bir ülkenin talimatıyla Avrupa Birliği iş yapacaksa zaten o birlikten hayır gelmez” değerlendirmesinde bulundu.

Gümrük Birliği’nin tek taraflı bir anlaşma olmadığına da dikkati çeken Yıldırım, “Yani Türkiye ‘aman aman bir an önce Gümrük Birliği’ni değiştirelim’ havasında da değildir. Türkiye’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, o yönde karar verecektir. Onun için çok fazla endişelenmelerine ve heyecanlanmalarına gerek yok” şeklinde konuştu.

Yıldırım, Kahramankazan’da düzenlenen “Ankara-Kahramankazan yolu temel atma töreni”nde yaptığı konuşmada da CHP liderini hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye güvenli değil, Türkiye’de mal, can güvenliği yok. Türkiye’ye gitmeyin” şeklinde açıklamasının bulunduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye’nin dostu olmayanların da aynı şeyi tekrarladığına dikkati çekerek, “Kılıçdaroğlu’nun onlardan farkı ne?” diye sordu.
Kılıçdaroğlu’nun söylediklerinin ciddiye alınmadığını ifade eden Yıldırım, turizmin ve Türkiye’ye gelenlerin sayısının arttığını belirtti.

 

Vietnam'a gidecek ilk Başbakan...

Diplomatik ilişkilerin 1978 yılında kurulduğu Türkiye ile Vietnam arasındaki ilk resmî üst düzey ziyaret, Başbakan Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilecek. Başbakan Yıldırım 21-22 Ağustos’ta Singapur, 22-24 Ağustos’ta ise Vietnam’a ziyarette bulunacak. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...