Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ’nün suikast timi kıskıvrak

Düzenleyen:
FETÖ’nün suikast  timi kıskıvrak

GÜNDEM Haberleri

Balıkesir’de, suikast hazırlığında oldukları değerlendirilen FETÖ/PDY mensubu 2 kişi, kullandıkları araç ile birlikte kıskıvrak yakalandı.

Söz konusu aracın bagajında yapılan aramada, çok sayıda kamuflaj ve asker kıyafeti, çelik yelek ve kelepçe gibi askerî malzemeler, elektro şok cihazı, silahlar ve mermiler ele geçirildi. Şüphelilerin sorguları devam ederken, hedeflerinin ne olduğuna ilişkin geniş çaplı operasyonun sürdüğü, operasyon kapsamındaki gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. Terörist başı Fetullah Gülen, geçtiğimiz günlerde yayınlanan videosunda, suikast imasında bulunmuş “Çok önemli bazı kimseleri öldürmemiz lazım” ifadesini kullanmıştı.

Kripto kardeşler

Öte yandan FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 2’si firari, 43’ü tutuklu, 2’si tutuksuz 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada FETÖ’nün önemli kripto elemanlarından MAK timinde görevli Üsteğmen Hasan Aslanbay ifade verdi. Suçlamaları ve örgüt bağlantısını kabul etmeyen Aslanbay ile kardeşlerine dair önemli ayrıntılar bulunduğu belirtildi. FETÖ’nün Hasan Aslanbay ve 4 kardeşini “özel kripto eleman” olarak yetiştirip TSK’nın önemli noktalarına sızdırdığı kaydedildi. FETÖ’nün TSK’ya sızdırdığı 5 kardeşten Hasan Aslanbay İzmir’deki MAK filosunda, Furkan Aslanbay Özel Kuvvetler Komutanlığında, Hüseyin Aslanbay ise Konya’daki MAK timinde görev aldı. Diğer kardeşlerden Rıdvan Aslanbay Hava İstihbarat Astsubay Çavuş olarak görev yaptı. Enes Aslanbay da Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nda okumaya başladı. FETÖ’nün kripto elemanları olan kardeşler, 15 Temmuz gecesi kritik noktalarda görevlendirildi. MAK timinde görevli Üsteğmen Hasan Aslanbay, Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast timinde bulundu. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Astsubay Furkan Aslanbay, Semih Terzi’yle birlikte hareket edip Ömer Halisdemir’i şehit etti. Konya’daki MAK timlerinde görevli Üsteğmen Hüseyin Aslanbay da İstanbul’da Moda Deniz Kulübüne baskın yapıp Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ile birlikte 8 generali rehin alan timi yönetti. Hasan, Furkan ve Hüseyin Aslanbay darbe girişiminin ardından tutuklandı, diğer 2 kardeşleri de TSK’dan ihraç edildi.

Gizli projeleri FETÖ şirketlerine yaptırmışlar

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssündeki eylemlere ilişkin davaya eski Tuğgeneral Aydemir Taşçı’nın çapraz sorgusuyla devam edildi. Başında bulunduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığının bazı işlerini, haklarında FETÖ soruşturması bulunan kişilerin sahibi olduğu yazılım şirketine verdiği belirtilen sanık Taşçı, bu işlemlerin kendisinden önce başlatıldığını ileri sürdü. Sanık Taşçı’nın, projelerin gizli olduğunu belirtmesi üzerine müşteki avukatı Fatih Atalay, “FETÖ ile bu kadar irtibatlı, iltisaklı olan firmaya gizli proje yaptırıyorsunuz. FETÖ’nün yurt dışı bağlantıları açık şekilde ortada. Bu kadar hain terör örgütüne bu bilgileri vermeye çekinmiyorsunuz. ‘Ben göreve geldiğimde vardı’ deyip kurtulamazsınız” dedi.

Adil Öksüz'ün kardeşine FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis

Karabük´te, FETÖ davasında tutuklu yargılanan darbe teşebbüsünün önemli ismi firari Adil Öksüz’ün kardeşi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz ile Hakan Suvak, Hasan Hüseyin Çevik, Hüseyin Cinoğlu ve Salih Yıldırım hakkında karar çıktı. Mahkeme, sanıkları “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 6’şar yıl, 3’er ay hapis cezasına çarptırdı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...