Yıllık izinde ‘en çok 3 bölüm’ kuralı bitti

Düzenleyen:
Yıllık izinde ‘en çok 3 bölüm’ kuralı bitti

Ekonomi Haberleri

Kamuda yıllık izinler için “en çok 3’e bölünebilir” kuralı değişti. Şimdi izinler daha fazla bölünebilecek. Madencilerin izinleri de 4’er gün artırılacak...

Yıllık izin yönetmeliği değiştirildi. Buna göre, daha önce en çok 3’e bölünerek kullanılabilen yıllık ücretli izin süreleri, artık bölümler hâlinde kullanılabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hazırladığı yönetmelikle, daha önce “en çok üçe bölünebilir” ifadesi “bölümler hâlinde kullanılabilir” şeklinde değiştirildi. Daha önce senelik izinler 10 günlük bölümler hâlinde en fazla 3’e bölünerek kullanılıyordu.

TAŞERONA MÜJDE

Öte yandan aynı maddeye eklenen fıkra ile bir düzenleme yapıldı. Düzenleme ile, taşeron işçiler, alt işvereni değiştiği hâlde aynı iş yerinde çalışmaya devam ediyorsa, yıllık ücretli izin süreleri, aynı iş yerinde çalıştıkları süre dikkate alınarak hesaplanacak. Ayrıca yönetmeliğin 9’uncu maddesinin üçüncü fıkrasına eklenen fıkra ile yer altı işlerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izin süreleri 4’er gün artırılarak uygulanacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...