Dünyada sayımız artıyor! En büyükler arasında 46 Türk müteahhit

Düzenleyen:
Dünyada sayımız artıyor! En büyükler arasında 46 Türk müteahhit

Ekonomi Haberleri

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR (Engineering News Record), “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesini açıkladı.

Müteahhitlerin bir önceki sene ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak hazırlanan 2016 yılına ait listede, 46 Türk firması bulunuyor. 2015 yılında bu sayı 40’tı... Türk müteahhitlerin bölgesel gelirlerdeki payı Avrupa’da bir miktar azalırken, Orta Doğu’da, Asya’da ve Afrika’da arttı. Listede Çin, 65 firma ile birinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada 43 firma ile ABD bulunuyor. En büyük 250 firmanın pazar büyüklüğü; 2013 yılında 544 milyar dolar iken, iki yıl üst üste yüzde 4,1 oranında azalarak, 2015 yılında 501 milyar dolara gerilemişti. 2016 yılında ise yüzde 6,4 daralmayla 468 milyar dolar olarak gerçekleşti. Risk iştahında yaşanan dalgalanmalar ve küresel belirsizlikler bu düşüşte etkili oldu. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün “Geçtiğimiz dönemde jeopolitik riskler büyük oranda artmış, düşen enerji fiyatları sebebiyle enerji ihracatçısı ülkelerde yatırımlar ivme kaybetmiştir. Olumsuz gelişmelere rağmen firmalarımızın toplam gelirden aldığı payı yükseltmiş olmaları çok büyük başarıdır” dedi.

 

Dünyada sayımız artıyor! En büyükler arasında 46 Türk müteahhit

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...