Koç Holding'in kârı yüzde 77 arttı! Egea ve Arçelik uçuşa geçirdi

Düzenleyen:
Koç Holding'in kârı yüzde 77 arttı! Egea ve Arçelik uçuşa geçirdi

Ekonomi Haberleri

Koç Holding yılın ilk yarısında otomotiv, beyaz eşya ve enerji sektörlerinde, önemli derecede üretim, satış ve ihracat başarısı yakaladı. Şirketin 6 aylık kârı 2,5 milyar TL oldu.

Koç Holding, 2017 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 45,5 milyar TL gelir elde ederken, 2,5 milyar TL net dönem kârı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde net kâr, 1,43 milyar TL olmuştu. Şirket böylece kârını yüzde 77 artırmış oldu. Yılın ilk yarısında Koç Topluluğu’nun faaliyet gösterdiği sektörlerde başarılı performansını sürdürdüğünü vurgulayan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu “İhracatımızı, dolar bazında yüzde 19 artırdık. Otomotiv sektöründe ihracat performansımız öne çıkmayı sürdürüyor. Egea ailesinin Hatchback ve Station Wagon modellerinin devreye girmesiyle birlikte toplam 200 bininci aracımızı ihraç etmiş olmanın gururunu yaşadık. Özellikle Fiat Egea’nın başarısı sayesinde Tofaş’ın toplam ihracat adetleri, 2017 yılının ilk 6 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 14 artış gösterdi. Ford Otosan da, yılın ilk yarısında ihracat adetlerini yüzde 12 artırdı. Avrupa’da satılan Transit ailesi araçların yüzde 82’si, Ford Otosan tarafından üretildi. Türk Traktör yurt dışı pazarda 6 bin adetlik traktör satışı gerçekleştirirken, bu sayı ile Türkiye toplam traktör ihracatının yüzde 87’sini karşıladı” dedi.
TÜPRAŞ’ın tam kapasiteyle çalışmasını sürdürdüğünü ve satış tonajını yüzde 5,1 artırdığını belirten Levent Çakıroğlu şöyle devam etti: Arçelik, güçlü iç talepten faydalanırken Türkiye’deki satışlarını yüzde 26,5, uluslararası pazarlardaki cirosunu da yüzde 31,7 artırdı. Hindistan’ın köklü şirketlerinden Tata Grubu bünyesindeki Voltas ve Arçelik arasında, Hindistan’da üretim ve satış için ortaklık anlaşması imzalandı. Bu anlaşmanın, Arçelik’in global büyüme yolculuğuna yeni bir sayfa açacağına inanıyoruz. Yapı Kredi ise yılın ilk yarısında güçlü finansal performansının yanı sıra, hayata geçirdiği yenilikçi uygulamalar ile öncü dijital bankacılık çözümleri sunmaya devam etti. Toplam 5 büyük ödüle layık görüldü. Holding olarak üretim, istihdam, inovasyon ve dış pazarlarda büyümeye verdiğimiz önemle faaliyetlerimizi sürdürüyor, ülkemizin geleceğine olan inancımızla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Son 5 yılda 30 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirdik.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...