İşsizliğe hastane merhemi

Düzenleyen:
İşsizliğe hastane merhemi

Ekonomi Haberleri

Sağlıkta dönüşüm programının önemli projelerinden şehir hastaneleri, modern hizmetlerinin yanı sıra, binlerce kişiye iş kapısı açarak istihdama da ciddi katkı sağladı.

Yozgat, Mersin ve Isparta’da hayata geçirilen şehir hastanelerinde, haziran sonuna kadar 1 milyon 345 bin hastaya sağlık hizmeti verildi. Üç şehir hastanesinde 706’sı hekim, 3 bin 785’i sağlık personeli, 3 bin 895’i hizmet alımı olmak üzere 8 bin 386 kişi istihdam ediliyor. Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri İsmail Kurca “Açıldığı günden itibaren burada sadece hizmet alımıyla 800-850 arasında işçi istihdam edildi. Esnaf da bu durumdan fazlasıyla memnun oldu” dedi. Şehir hastanesinde işe başlayan üniversite mezunu Cansu Bulut Ata ise, daha önce işsiz olduğunu, hastanenin açılmasıyla işe başladığını aktardı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...