Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte gıda fiyatlarını düşürecek tedbirler

Düzenleyen:
İşte gıda fiyatlarını  düşürecek tedbirler

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında dün toplanan Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, yaş meyve-sebzede maddi kayba neden olan yüzde 30’luk firenin düşürülmesi için yeni tedbirler aldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) yapılan açıklamaya göre; yaş meyve-sebze arz zincirine ilişkin yapısal konuların yanı sıra lojistik süreçlerin genel kalitesini artırmak amacıyla tedbirler müzakere edildi. Toplantıda ayrıca hayvancılıkta yem maliyetleri, buna ilişkin destekleme programları ve lisanslı depo kullanım modelleri değerlendirildi. Bu çerçevede ürünlerin hasat sonrasında uluslararası normlara uygun ambalajlarla paketlenmesi, nakliye süreçlerinin iyileştirilmesi amacıyla soğutuculu araçlarla taşınması ve reyonlarda uygun koşullarda sergilenmesi için yeni standartlar belirlendi. Et üretim masraflarının yüzde 60’ını oluşturan yem maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla buralarda kullanılan ham maddelere ilişkin gümrük vergilerinde düzenleme yapılmasına da karar verildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...