Yeterlilik belgesi iş kazalarını yüzde 60 azalttı

Düzenleyen:
Yeterlilik belgesi iş kazalarını yüzde 60 azalttı

Ekonomi Haberleri

Yılbaşından itibaren 48 meslek grubunda zorunlu olarak uygulanmaya başlanan mesleki yeterlilik belgesinde meyveler toplanıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA - Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, gazetemize yaptığı açıklamada “Yaptırmış olduğumuz bir araştırmaya göre, mesleki yeterlilik belgesi ile çalışanlara bakıldığı zaman, yüzde 60 civarında iş kazalarının azaldığını işverenlerimiz beyan ediyor” dedi. Mevzuatın yeterli olup olmadığıyla ilgili olarak da Ceylan, şunları söyledi: Türkiye’de icra edilen bütün mesleklerin tek isim ve kodlama sistemiyle yürütülmesiyle ilgili olarak bir çalışma başlattık. Hem kurum kapasitesinin geliştirilmesi hem de bu sistemin daha sıhhatli bir şekilde yürütülmesiyle ilgili olarak; YÖK, MEB, TOBB, TESK ve işçi sendikalarıyla beraber etkin çalışma yürütüyoruz. Gerekirse hükûmetimize kurum kapasitesinin geliştirilmesi ve değiştirilmesiyle ilgili olarak da gerekli önerileri sunabiliriz. Şu anda değerlendirme aşamasındayız.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...