3 kilo alabalığa 3 TL destek

Düzenleyen:
3 kilo alabalığa  3 TL destek

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaklaşık 60 bin ton büyük alabalık üretimi yapılabilmesi için, Samsun ve Sinop arasındaki 70 kilometrelik alanı kafes balıkçılarına tahsis etti.

Samsun’daki toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, dünyada yaklaşık 170 milyon ton balık üretimi yapıldığını söyledi. Bunun 70 milyon tonunun yetiştiricilikten elde edildiğini vurgulayan Atalay, “Balıkçılıkta 2023 hedefimiz, 1 milyar dolar fakat, bu rakamı 2019’un başında geçeriz. Burada kilogram üstü üretilen bir alabalığa 75 kuruş normal destek, büyütülmüş alabalığa 25 kuruş ilave destek ile birlikte, 1 lira destek vermiş olacağız. Yani 3 kilogram balık üretildiğinde, devletin 3 lira desteği olacak” dedi. Samsun ve Sinop Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Parlak da, “Buradan 200 milyon dolar ihracat bekliyoruz. En az bin kişilik de istihdam olacak. Ayrıca su ürünleri mühendisi yüz kişi de burada çalışma imkânı bulacak” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...