Yatırımcı altınla gülüyor

Düzenleyen:
Yatırımcı altınla gülüyor

Ekonomi Haberleri

Küresel siyasi ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle piyasalarda risk iştahının azalması sonucu “güvenli liman” olarak görülen altına yönelen yatırımcılar, temmuzda yüzde 2,19, bu ayın ilk 3 haftasında ise yüzde 1,41 getiri elde etti.

Altının gram fiyatı, yılın başından bu yana yüzde 11,66 değer kazandı. Ons ise 9 aydan sonra cuma günü tekrar 1.300 doların üzerini gördü. İntegral Menkul Değerler Direktörü Tuncay Turşucu, “16 Ağustos’da ABD Merkez Bankası’nın (FED) toplantı tutanaklarını gördük. FED üyeleri faiz artırımı konusunda bölünmüş bir görüntü sergileyince, dolar küresel piyasalarda zayıfladı. Dolardaki bu gevşeme de altın fiyatlarını destekledi. Gram altında kısa vadede 147-148 lira seviyeleri iyi bir satış noktası gibi, 141-142 lira aralığı da alım için uygun görünüyor. Ons altın 1300 seviyesini kırar ve dolar/TL 3,57 seviyesini geçerse, gram altında 155 lira zirvesine doğru seyirler oluşabilir” dedi. AA Finans Analisti İslam Memiş de, teknik açıdan ons fiyatında 1250 dolar seviyesini destek, 1305 dolar seviyesini direnç olarak izlemeye devam edeceklerini, yıl sonuna kadar 1350-1400 dolar seviyelerinin test edilmesinin sürpriz olmayacağını söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...