Emlak vergisi karmaşasına son

Düzenleyen:
Emlak vergisi karmaşasına son

EMLAK Haberleri

2018 yılında uygulanacak Emlak Vergisi bina maliyet bedelleri, Maliye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeniden tespit edildi. Gelecek yıl uygulanacak bina metrekare inşaat maliyet bedelleri, meskenler açısından 56 lira ile 2 bin 569 lira arasında değişecek.

Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gelecek yıl uygulamaya girecek Emlak Vergisindeki yüksek fiyat artışı karmaşasına yaptığı düzenlemeyle noktayı koydu. Belediyelerde kurulan Takdir Komisyonlarının belirlediği rakamların piyasa değerlerinden yüksek olmasının önüne geçebilmek adına Maliye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, emlak vergisinde gelecek yıl uygulanacak bina metrekare, inşaat maliyet bedelleri ile ilgili ortak çalışmasını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre; mesken binaları açısından lüks inşaatlar için metrekare normal inşaat maliyet bedellerinin asgari ve azami sınırları bin 172 lira ile 2 bin 568,98 lira, olarak belirlendi. Emlak vergisi;  birinci sınıf inşaatlar için 494,60 lira ile bin 717,96 lira, ikinci sınıf inşaatlar için 348,42 lira ile bin 163,95 lira, üçüncü sınıf inşaatlar için 117,69 lira ile 792,74 lira, basit inşaatlar için 56 lira ile 357,52 lira arasında tespit edildi.
Tebliğle kullanım amacı farklı olan diğer binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri de yeniden düzenlendi.
213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre Türkiye’de bulunan tüm binalar, araziler ve arsalar emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisi oranları, Emlak Vergisi Kanununun 11. maddesine göre tespit ediliyor. Tespit işlemi Emlak Vergisi Kanununun 29. maddesinde gösterilen usule göre hesaplanıyor ve vergi değeri esas alınarak yıllık olarak yapılıyor. Vergi değeri  belediyeler nezdinde kurulan Takdir Komisyonlarınca dört yılda bir hesaplanıyor. 
2018 yılında yürürlüğe girecek yeni vergi değerlerini belediyelerdeki Takdir Komisyonlarının aşırı yükselttiği kamuoyuna yansımış, yüksek vergiler vatandaşların tepkisine yol açmıştı. 

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...