Tıbbi testler Almanya’ya gitmeyecek

Düzenleyen:
Tıbbi testler Almanya’ya gitmeyecek

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de 150’ye yakın tıbbi test, Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya gönderiliyor. Devlet, bunların Türkiye’de yapılabilmesi için düğmeye bastı

Damla Peker ANKARA - Hükûmetin sağlık alanında yaptığı yenilikler ve verdiği desteklere bir yenisi daha eklendi. Laboratuvar kompleksi yatırımlarının “öncelik” kapsamına alınması ve 5. Bölge desteği verilmesi sektörü heyecanlandırdı. Synlab Laboratuvarı Genel Müdürü Dr. İlker Kütükoğlu, maliyetinin yüksek olmasından dolayı, firmaların cihaz yatırımlarından kaçındığını aktardı. Kütükoğlu, bu sebeple genetik testler başta olmak üzere birçok tıbbi testin Almanya ve İspanya gibi ülkelere gönderildiğinin altını çizdi. Teşvikle Türkiye’de özellikle genetik alanında gelişmeler ve yatırımların ivme kazanacağını ifade eden Dr. Kütükoğlu, “Ülkemizdeki laboratuvarlar gerekli teknolojik ve tıbbi ilerlemeyi sağlayabilirse, dışarıya numune gitmeyecek. Aynı zamanda Orta Doğu, Afrika ve Balkan ülkelerinden numune alıp, ihracata katkı sağlayacağız. Şu anda 150’ye yakın test Avrupa’ya gönderiliyor. Hepsini burada çok daha uygun fiyatlara analiz edebileceğiz. Maliyetler ucuzlayacak, vatandaşın parası cebinde kalacak. Sonuçlar hızlı şekilde alınabilecek. Türkiye’nin tıbbi bilgi birikimi de artacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...