Merkel'in gümrük birliği restine cevap: Keyfiniz bilir

Düzenleyen:
Merkel'in gümrük birliği restine cevap: Keyfiniz bilir

Ekonomi Haberleri

Almanya’nın şantajına boyun eğmeyen Ankara “Anlaşma olmazsa aynen devam ederiz. Dünyanın sonu değil” dedi

Bakan Tüfenkci, “Ticari ilişkilerin siyasi şantaj aracı olarak kullanılmaması gerekir. Gümrük Birliği güncellenmezse ne olacak? Aynen devam ederiz, dünyanın sonu değil” dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bizim esasında Gümrük Birliği güncellemesinde muhatabımız AB. AB’nin kendi değerleri var. Biz, ticaretin mümkün olduğunca geliştirilmesinden yanayız” dedi. Bu konuda mümkün olduğu kadar serinkanlı davranış sergilediklerini dile getiren Tüfenkci, “Merkel’in açıklamalarını talihsizlik olarak görüyorum. Gerçekten iyi niyetli ve doğru da bulmuyoruz. Ticari ilişkilerin siyasi şantaj aracı olarak kullanılmaması gerekir. Gerek Avrupa Birliği’nde faaliyet gösteren iş adamları gerek Türkiye’deki iş adamlarımız, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi noktasında iki tarafın da istediği bir durum vardı ve bunun müzakereleri başladı. Biliyorsunuz AB komisyonlarından da geçti, belli bir aşamaya geldi. Gümrük Birliği’nin güncellenmesini isteyen sadece Türkiye değil, AB de istiyor. Dolayısıyla iki tarafın çıkarına olan bir durum. Gümrük Birliği güncellemesi olmazsa Türkiye’de ne olacak? Şu anda neyse, aynı şekilde devam edecek yoluna. Dünyanın sonu da değil. Biz iki tarafın yararına olduğu için bunu istiyoruz” diye konuştu.

PAZARLARIMIZ ARTIYOR
Türkiye’den AB’ye 150’ye yakın ürün ihraç edildiğine dikkati çeken Bakan Tüfenkci, ithalatın büyük kısmının da yine bu ülkelerden sağlandığını anlattı. Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin iş adamlarının Türkiye’de yatırımları olduğunu hatırlatan Tüfenkci, şöyle devam etti: Almanya’nın bu noktadaki tavrının Türkiye’yi başka noktalardan sıkıştırma amacıyla gündeme getirmesini, tamamen Türkiye’deki iş adamlarına yönelik tutum olarak düşünüyoruz. Türkiye yoluna devam edecek. Türkiye, birçok engellemeye rağmen büyümeye devam ediyor, bunu sürdürecek. Almış olduğumuz tedbirlerle, teşviklerle pazar çeşitlendirmesine giriyoruz. Bu noktada Orta Doğu’dan Asya pazarına, Afrika pazarına, hatta Güney Amerika pazarlarına ve Türk cumhuriyetlerine kadar geniş bir yelpazede biz, iyi ilişkiler çerçevesinde ticaretimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...