Rusya'dan ABD'ye gönderme: TÜRK AKIMI’na engel olamazlar

Düzenleyen:
Rusya'dan ABD'ye gönderme: TÜRK AKIMI’na engel olamazlar

Ekonomi Haberleri

Enerji Bakanı Novak “Karadeniz’in altına 170 kilometre civarında boru döşenmiş durumda. Türk Akımı Projesi’nde herhangi bir risk yok” dedi

Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak “ABD’nin, Avrupa doğalgaz piyasasında avantaj yakalamak için Rusya’ya karşı yeni yaptırımları yürürlüğe koyduğunu düşünüyorum. Bu yaptırımlar, ABD’li üreticilerin ve ABD doğalgazının, bize karşı Avrupa’da daha rahat rekabet edebilmesi için uygulanıyor” dedi. Türkiye-Rusya İş Forumu’na katılmak için geldiği İzmir’de açıklamalarda bulunan Novak; Avrupa’nın Türk Akımı ve Kuzey Akım 2 gibi doğalgaz projelerine büyük ilgi duyduğunu, bu projelerin, Avrupa’nın enerji arz güvenliğini ve tedarik çeşitliliğini artıracağını söyledi. Novak “Türk Akımı Projesi’nde Karadeniz’in altına 170 kilometre civarında boru döşenmiş durumda. Bu nedenle Türk Akımı Projesi’nin geleceğinde herhangi bir risk öngörmüyoruz. Bu proje, belirlenen takvim doğrultusunda inşa edilecek” diye konuştu. Rusya’nın Türk domatesine uyguladığı ithalat kısıtlaması konusunda görüşmelerin sürdüğünü de belirten Novak, şunları söyledi: Mevsimsel gelişmeleri göz önünde bulundurarak, Türkiye’den domates ithalatını değerlendiriyoruz. Teklifimizi yakın zamanda hazırlayacağız.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...