Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tabiatla baş başa 15 gün... Kamp yapmak yürek ister

Düzenleyen:
Tabiatla baş başa 15 gün... Kamp yapmak yürek ister

YAŞAM Haberleri

İnsan doğanın bir parçası. Özünden kopan, insanlıktan çıkar. Ben de özüme dönmeye karar verip hayatımda ilk defa kamp yaptım. Bakın başıma neler geldi...

Berk Kerim Kılıç - Uzun zamandır kamp yapmanın hayalini kuruyordum. Fakat bir türlü cesaretimi toplayıp da kendimi doğanın içine bırakamıyordum. Bu yaz “Yeter artık, korkmanın bir anlamı” yok diyerek düşlerim için harekete geçtim. İlk önce gerekli olan malzemelerin listesini çıkardım. Sonra spor ürünleri satan bir mağazaya gittim ve en uygun çadırı bulmak için tek tek inceledim. Ben bu maceraya eşim ile atılacağım için 3 kişilik bir çadır seçtim. Size tavsiyem kalacağınız kişi sayısından bir fazla alın. Eğer tek kişiyseniz 2, 3 kişiyseniz 4 kişilik bir çadırı tercih edin. Tavanının yüksek olması da daha ferah olacaktır. Hem de üstünüzü başınızı kolaylıkla değiştirebilirsiniz. En önemli işi hallettikten sonra diğer gerekli malzemeleri aldım. Artık sadece yola çıkacağım günü beklemek kaldı. O gün de sonunda geldi çattı. Ama mesai saati bir türlü geçmek bilmiyordu. Heyecandan yerimde duramıyor, gözümü saatten alamıyordum. Dakikalar sanki sürüne sürüne ilerliyordu. Çok şükür ki çıkış vakti gelmişti. Bir hışımla koştum ve yola koyuldum. İlk durağım Aydın Didim oldu. Sabah 6 sularında orada oldum. Lakin kamp alanı 8’de açılıyormuş ve yine beklemeye koyuldum. Yorgun argın uyukluya uyukluya otururken, güneş de iyice sıcaklığını hissettirmeye başladı. Yaptığımdan pişman olmak üzereydim ki kapı açıldı. Alana girdim ve çadırı, hamağımı kurdum ancak tecrübesizliğimin azizliğine uğradım. Güneş güzergâhına kurulan çadır, hamama dönmüştü, kendimi dışarı zor attım. Hemen çadırı daha gölgelik bir yere yerleştirdim. Şimdi daha ferah ve havadar olmuştu. Geceyi burada geçirdikten sonra bir sonraki durağım olan Akyaka’ya gittim. Manzarası, Azmak Nehri, bozulmayan tabiatıyla müthiş bir yerdi. Azmak’ın buz gibi suyuna girdiğinde insan dinçleşiyor, âdeta yeniden hayat buluyor. Buradaki kamp alanında oldukça ilginç görüntülere rastladım. 6 ay boyunca çadır kiralayanlar vardı. Ve bunlar yollara ‘Ahmet’in, Mehmet’in evine gider’ diye tabela koymuş kendi konumlarını tarif ediyorlardı. Hatta bazısı çadırın önüne domates biber ekmişti. Evden çanak anten getiren bile mevcuttu. 2 gecemi de burada geçirdim. Sabah kalktığında böceklerin sesi ve çamların ıslığı insanı kendisinden alıyordu. Hele ki denizi... Hayatımda böyle bir deniz görmedim. Suyun üstü buz, içi sıcacık. Çıkası gelmiyor insanın. Mutlaka uğrayın. Marmaris’te de 2 gün kaldıktan sonra Fethiye Ölüdeniz, Akbük, Ayvalık, Cunda, Akçay, Altınoluk ve Assos ile Ege turumu bazı eksikler de olsa tamamladım. Kamp alanlarında kendi çadırım olduğu için günlük 30 ile 50 TL arasında para ödedim.  
Sonuç olarak her saniyesi dolu dolu bir tatil istiyorsanız kamp hayatını kesinlikle yaşayın. Ancak biraz yorucu. Çadırı kurması 2 dakika ama toplaması zulüm. Eğer bunlar bana göre değil, bütün yıl çalıştım zaten böyle şeylerle uğraşamam diyorsanız o zaman belirli bir alanın dışına çıkamadığını 5 yıldızlı otelleri tercih edin. Ama unutmayın ki insan doğanın bir parçasıdır. Ne kadar ondan uzaklaşırsa o kadar özünden kopar. Bir de ek olarak kamp alanlarının en komik yanı herkes elinde tuvalet kağıdı ve sabunla geziyor malumunuz.
Tabiatla baş başa 15 gün... Kamp yapmak yürek ister
10 TAVSİYE
Yükünüz ağır olmasın

Kamp yapacaklara yanlarına neler alması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunacağım. Öncelikle arabayla gitmiyorsanız mümkün olduğundan az eşya taşıyın. Gereksiz bütün eşyaları evde bırakın. Çünkü o yükler her saniye daha da ağır gelecektir. Bu liste kamp yapacağınız mevsime göre de değişebilir.

1 - Tabii ki bir çadır, çanta ve hamak.

2 - İlk yardım çantası. Ne olur ne olmaz.

3 - Altınıza sermek için mat ve yastık. Aracınız varsa yorgan daha iyi olacaktır. Üstünüze de battaniye.

4 - Tabak, tencere, çakı ya da bıçak, çatal, kaşık. Bunların çok kullanışlı portatifleri mevcut. Taşıması da kolay. Çaydanlık da unutmayın. Doğada içilen çayın tadı bir başka.

5 - Fener.

6 - Taşıyabiliyorsanız mutlaka piknik tüpü. Çünkü kamp alanlarında ateş yakmak yasak. 

7 - Acil durumlar için düdük.

8 - Hırka veya polar. Üzerinize kalın bir şeyler mutlaka alın. Gece soğuk olabiliyor.

9 - Balık tutmayı seviyorsanız el oltası. Hem de yemeğinizi bedavaya getirirsiniz.

10 - Ve en önemlisi tuvalet kağıdı ve sabun.
Tabiatla baş başa 15 gün... Kamp yapmak yürek ister
Tabiatla baş başa 15 gün... Kamp yapmak yürek ister
Eşimle birlikte yaptığım tatili en iyi anlatan kare bu.
Tabiatla baş başa 15 gün... Kamp yapmak yürek ister
berk.kilic@tg.com.tr

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...