Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TOKİ'den İstanbul'a müjde! Kayaşehir’de 1892 konut satışa çıkıyor

Düzenleyen:
TOKİ'den İstanbul'a müjde! Kayaşehir’de 1892 konut satışa çıkıyor

EMLAK Haberleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlı (TOKİ), İstanbul Kayaşehir’de mahalle konseptiyle orta gelir grubu için inşa edilen bin 892 konutu satışa çıkarıyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan; dar gelirli, hiç konut sahibi olmayan vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapmak istediklerini söyledi. Turan “Orta gelir grubu için ürettiğimiz bin 892 sosyal konutun yapımı önemli bir seviyeye ulaştı, satış için gerekli koşullar oluştu. İstanbullulara müjdeyi verme ve satışı başlatma kararı aldık. Konutlarımız, farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyetle bütçelendi. Vatandaşlarımız, imkânları ölçüsünde 144 bin lira ila 477 bin lira arasındaki konutlara başvuruda bulunabilecek” dedi.

Projenin “mahalle konsepti” ile geliştirilmiş semt kültürünü barındırdığını dile getiren Turan, şöyle devam etti: Konutların arasından caddeler geçiyor, bunların etrafında tek katlı dükkânlar var. Bisiklet yolları, spor alanları, cami, çarşı, kafe ve restoranların olduğu büyük bir meydan da yer alıyor. Tüm nüfus profillerine dönük sosyal ihtiyaçları karşılayacak alanlar mevcut. Başvuru için ‘hiç konut sahibi olmama’ şartı aranacak. Üç kategoride değerlendirme yapılacak. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, en az yüzde 40 engelli vatandaşlar ve diğer alıcı adaylar... Başvuru sahibinin T.C. vatandaşı olması, İstanbul’da en geç 31 Aralık 2015’ten itibaren kesintisiz ikamet ediyor olması, kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait bir gayrimenkulünün bulunmaması, daha önce TOKİ’den konut satın almamış, konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor.

BAŞVURU EYLÜL KURA EKİMDE

Şartları sağlayan kişiler, 5-20 Eylül’de Türkiye Halk Bankasının İstanbul’daki bütün şubelerinden 5 bin lira başvuru bedelini yatırarak projeye başvurabilecek. Konutların satışı “yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade” ya da “yüzde 40 peşinat ve 144 ay vade” seçenekleriyle yapılabilecek. Kuralar, 4 Ekim’de noter huzurunda çekilecek.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...