Başbakan güvence verdi: Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz

Düzenleyen:
Başbakan güvence verdi: Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz

POLİTİKA Haberleri

Binali Yıldırım, tıkanan toplu iş sözleşmelerine yönelik yaptığı açıklamada “Memurlarımızı, çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkûm etmeyeceğiz” dedi.

YÜCEL KOÇ SİNGAPUR 

Emeklilerin ve memurların alacağı 4 ayrı zam oranı ile bayram ikramiyesi başta olmak üzere diğer sosyal haklarla ilgili karar bugün açıklanıyor. Hükûmetin ileteceği 2018 ve 2019 yılları için zam teklifi heyecanla beklenirken, gözler bayram ikramiyesi konusunda çıkacak karara da çevrildi. Hem Memur-Sen’in hem de Türkiye Kamu-Sen’in talepleri arasında yer alan ikramiye hayata geçerse, toplam 5,1 milyon kamu görevlisi ve memur emeklisine Kurban Bayramı öncesinde önemli bir müjde gelmiş olacak. Memur toplu sözleşme görüşmelerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım  “Memurlarımızı, çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkûm etmeyeceğiz. Enflasyon kayıplarını vereceğiz bir takım yan imkânlarla bunun üzerinde bazı imkânları sağlamış olacağız” dedi. Yıldırım, görüşmelerde pazartesi (bugün) gece yarısına kadar süre olduğunun altını çizerek  “Mutabakat sağlanırsa sözleşme imzalanmış olacak. Sağlanamazsa hakem kuruluna gidilecek. Hakem kurulu bir karar verecek ve karar uygulanacak. Ümit ederiz ki, hakeme gerek kalmadan makul düzeyde anlaşma sağlanır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...