Sanat için geri sayım başladı

Düzenleyen:
Sanat için geri sayım başladı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dünyanın önde gelen sanatçılarını bir araya getiren Contemporary Istanbul, bu yıl bin 500 esere ev sahipliği yapacak.

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

İstanbul ve Türk sanatı, her yıl olduğu gibi yine Contemporary Istanbul’da (CI) dünya piyasasıyla buluşacak. 12. Contemporary Istanbul 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sanatçıları ile sanat çevrelerini bir araya getiren CI, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Sarayı’nda tertiplenecek. Çağdaş sanat fuarı, bu sene de dopdolu olacak; organizasyonda toplam 74 galeri, yaklaşık bin 500 sanat eserini sergileyecek. Amerika, İngiltere, İsviçre, İspanya, Fransa, Romanya, İran, İsrail ve Çin gibi ülkelerden toplam 42 yabancı galeri de fuara iştirak edecek. 

DİKKAT ÇEKEN ÇALIŞMALAR

Bu seneki fuarın en dikkat çeken organizasyonları arasında yeni medya sanatçısı Ozan Türkkan’ı ağırlayacak olan Akbank Sanat Sergisi yer alıyor. Ayrıca sanatçı Refik Anadol’un Ferko Signature için özel olarak tasarladığı data painting eseri  Winds of İstanbul (İstanbul’un Rüzgârları) da görücüye çıkıyor. 12. Contemporary Istanbul’da minik ziyaretçiler de unutulmayacak. Yıldız Holding, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi ile küçük sanatseverleri sanata alıştıracak. CI’ın geleceği kucaklayan bir uzantısını oluşturan Plugin yeni medya bölümü ise “Natura Nova” başlıklı özel bir sergi ile karşımıza çıkacak. Ayrıca Güney Afrikalı sanatçı Ester Mahlangu’nun tasarladığı 12. BMW Art Car da İstanbul’da sanatseverlerin karşısında olacak.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...