Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

Düzenleyen:
Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

DÜNYA Haberleri

Milyonlarca kişinin merakla beklediği tam Güneş tutulması ABD'de gözlemlendi. Tam Güneş tutulması sadece Kuzey Amerika'da gözlemlendi. Türkiye'den de gözlenebilecek tam güneş tutulması ise 20 Nisan 2060'da gerçekleşecek.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından heyecan ve merakla beklenen Güneş tutulması bugün gerçekleşti. Amerika Kıtası'nda çıplak gözle gözlemlenebilen Güneş tutulması, tarihin en büyük güneş tutulmalarından biri olarak ifade ediliyor.

Güneş tutulması ABD'de gerçekleştiGüneş tutulması ABD'de gerçekleşti

TRUMP AİLESİ TUTULMAYI BEYAZ SARAY'DAN İZLEDİ

Tam Güneş tutulmasını izleyenler arasında ABD Başkanı Trump da vardı. Trump, tutulmayı Beyaz Saray'da eşi ve oğlu ile birlikte izledi.

Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

Ay'ın Güneş'i ve atmosferi kaplayacağı an tutulma gerçekleşti ve Kuzey Amerika'da tam Güneş tutulması olarak gözlemlendi. Saat 19:00 civarında başlayan Güneş tutulması, büyük ilgiyle izlendi.

Güneş tutulması; Salem, Oregon'dan Charleston Güney Carolina arasından tam olarak izlendi. Güneş tutulması, bu güzergahın dışında kalan yerlerden ise parçalı şeklinde görüntülendi.

Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

NASA, 21 Ağustos güneş tutulmasının net olarak izlenebileceği eyalet ve şehirlerin açıklamıştı.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamada, güneş tutulmasının en net şekilde görünebileceği eyaletler olarak; Oregon, Idaho, Wyoming, Nebraska, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina gibi eyaletlerin yanı sıra çeşitli şehirlerden de görünebileceği duyurulmuştu.

Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

Bazı eyalet yöneticileri ise 18 Ağustos - 21 Ağustos tarihleri arasında üç gün halka açık park alanlarında ve ücretsiz güneş gözlükleri dağıtılacağını belirterek, şehirlerde üç gün boyunca festivaller düzenleneceğini açıklamıştı.

Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

Merakla beklenen Güneş tutulması, Türkiye saatiyle 19.00'da başladı.

Ancak belirttiğimiz gibi güneş tutulması Türkiye'den gözlemlenemeyecek.

Güneş tutulması ABD'de gerçekleştiGüneş tutulması ABD'de gerçekleştiGüneş tutulması ABD'de gerçekleşti

 

 

NASA'DAN CANLI YAYIN
NASA, eclipse2017.nasa.gov sitesi üzerinden güneş tutulmasının ne zaman başlayacağına dair bir kronometreye yer verdi. NASA Güneş tutulmasının başlaması ile canlı yayına geçti.

Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

MALİYETİ 700 MİLYON DOLARI BULACAK
ABD'deki güneş tutulmasının maliyeti yaklaşık 700 milyon dolar olacak.

Yapılan bir araştırmaya göre iş saatlerinde gerçekleşecek tutulma için ABD'li çalışanlar da tutulmayı izlemek için mesaisine en az 20 dakika ara verecek.

Çalışmaya göre verimlilik kaybının yaşanması ile şirketler ve ülke ekonomisin 694 milyon dolarlık üretim kaybına uğrayacak

Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

GÜNEŞ TUTULMASI NEREDEN İZLENEBİLECEK?
Güneş tutulmasının izlenebileceği ABD eyaletleri ise Oregon, İdaho, Montana, Wyoming, Nebraska, Kansas, Iowa, Missouri, İllinois, Tennessee, Kentucky, North Caroline, South Caroline ve Georgia olarak açıklandı.

Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DE NE ZAMAN İZLENEBİLECEK?
Türkiye'den de gözlenebilecek tam güneş tutulması 20 Nisan 2060'da gerçekleşecek.

Sadece ABD’den izlenebilecek tam tutulma, DKIST teleskopu ile de ölçümlenecek. 

Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

 GOOGLE'DAN GÜNEŞ TUTULMASINA ÖZEL ÜRÜN
Güneş tutulması için ABD merkezli teknoloji devi Google da harekete geçmişti.

Google, insanların güneş tutulmasını izlemelerine olanak tanımak amacıyla Mystery Science ile güçlerini birleştirdi ve güneş tutulmasının daha rahat izlenmesi için özel gözlükler üretti.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) de güneşin atmosferini inceleyecek. 

Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?
Güneş tutulması, gezegenimizin uydusu Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi sonucu Ay'ın Güneş'i kısmen veya tamamen gölgelemesi olayına verilen addır.

Güneş tutulması ABD'de gerçekleşti

"DEPREMİN GÜNEŞ TUTULMASIYLA İLGİSİ YOK"
Halkın güneş tutulmasıyla ilgili batıl inançlara da inanmaması gerektiğini ifade eden Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türker Özkan, "Deprem ve tsunaminin güneş tutulmasıyla ilgisi yok. Nasıl gece ve gündüz oluyorsa güneş batıp doğuyorsa bu da öyle bir şey. Bilim, tutulmanın zamanını hesaplayabiliyor. İnsanlarımız dedikodulara, hurafelere değil bilime inansınlar" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...