Ortodoks'lardan İsrail'e protesto

Ortodoks'lardan İsrail'e protesto

GÜNDEM Haberleri

Yaklaşık bin civarında Ortodoks Yahudileri, İsrail'i, kendilerini laik Siyonistlere dönüştürmeye çalışmakla suçlayarak protesto etti.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık bin Ortodoks Yahudi, Brüksel'deki AB kurumlarının önünde İsrail'i protesto etti. Dindar Yahudiler, İsrail'i Ortodoks azınlığa baskı uygulayarak onları laik Siyonistlere dönüştürmeye çalışmakla suçladı. Protestocular, yaptıkları basın açıklamasında, "İsrail liderleri orduyu Ortodoks toplumunu topluca dönüştürmede etkin bir ortam olarak görüyor ve bu nedenle ordunun kapasitesinden taviz verme pahasına gençlerimizi askerlik yapmaya zorluyor.Ordu daima devletin dünya genelindeki geleneksel dindar Yahudilerin laik Siyonistlere dönüştürüldüğü eritme kazanı vazifesi gördü" ifadesini kullandı. (Trt Haber)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...