Başbakan Yıldırım: 4 bin 600 DEAŞ'lı terörist etkisiz hâle getirildi

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: 4 bin 600 DEAŞ'lı terörist etkisiz hâle getirildi

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, bugün hiçbir ülkenin, DEAŞ ile mücadelede Türkiye’nin gösterdiği kararlılığı gösteremediğini söyledi.

Yücel Koç

Resmî ziyarette bulunmak üzere Singapur’da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, “Singapore Lecture” konferansında konuştu. Türkiye’nin Suriye krizini çözmek için çok büyük bir gayret gösterdiğine işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Türkiye, Rusya Federasyonu ve İran’ın öncülüğünde, bu ülkede ilan edilen ateşkes 30 Aralık 2016’dan beri yürürlükte olup, kalıcı çözüme ulaşılması için yoğun bir diplomasi çalışması ve sahada da terörle mücadele faaliyeti devam etmektedir. Ayrıca ilk kez rejim ve muhalefetin aynı masada oturması sağlanmış durumdadır. Bu sayede siyasi çözüme yönelik Cenevre Müzakerelerine geri dönüldüğünü ifade etmek isterim. Ülkemizin DEAŞ ile mücadelede küresel koalisyonun içerisinde aktif bir rolü vardır. Geçtiğimiz yıl başlattığımız Fırat Kalkanı harekâtı ile 2 bin kilometreden fazla bir alanda DEAŞ’ın bütün faaliyetlerine son verdik ve bu bölgeleri DEAŞ’tan tamamen temizledik. Bugüne kadar Suriye’de 3 bin 800, Irak’ta 800 olmak üzere toplamda 4 bin 600 DEAŞ terör elemanı etkisiz hâle getirilmiştir. Bugün hiçbir ülke, DEAŞ ile mücadelede Türkiye’nin gösterdiği kararlılığı ne yazık ki gösterememektedir. Pek çok Avrupalı yabancı terörist savaşçı kalkıp Suriye’ye gitmek istiyor, DEAŞ’a katılmak için. Biz onları durduruyoruz, sınır dışı ediyoruz, ülkelerine geri gönderiyoruz veya masum insanları öldürmelerini engellemek için bir şekilde tecrit ediyoruz. Terör örgütlerinin dünyaya yönelen tehditlerinin ortadan kaldırılması için bütün ülkelerin terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmadan, kimliği, etnik yapısına vurgu yapmadan ortak çabayla mücadele etmesi şarttır. Aksi hâlde ‘Bana değmeyen yılan bin yaşasın’ anlayışını sürdürürsek, bir gün bu terör böyle düşünenlerin kapısını da çalacaktır.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...