Dikkat! Çocuklarda da 'kötü kolesterol' olabilir

Düzenleyen:
Dikkat! Çocuklarda da 'kötü kolesterol' olabilir

SAĞLIK Haberleri

Son araştırmalar kalp ve damar hastalıklarının en önemli sebebi olan kolesterolün temelinin çocukluk çağında atıldığını ve çocukta da kolesterole bakılması gerektiğini ortaya koyuyor.

Özellikçe yaşıtlarından daha şişman çocukların risk altında olduğunu söyleyen Liv Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seza Baykan “Ailede yüksek kolesterol ve kalp-damar hastalıkları varsa, çocuğun kilosu yaşıtlarından yüksekse mutlaka kontrol edilmelidir” dedi. 

Erken dönemde teşhis edilemeyen ve tedavi edilmeyen kolesterolün genç  yaşta kalp hastası yaptığına işaret eden Dr. Baykan, özellikle günümüzde çocukların yoğun olarak işlenmiş gıdaları tüketmeleri sebebiyle risk altında olduklarına dikkat çekerek “Beslenme ve egzersizle kolesterolü düşürülemeyen çocuklarda 10 yaşından itibaren ilaç tedavisi yapılmalıdır” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...