Kalekol yalanı

Kalekol yalanı

GÜNDEM Haberleri

TOKİ, Ağustos 2012'den bu yana yeni bir kalekol ihalesine çıkmadı. Yeni yapılan ihaleler, mevcut karakolların yenilenmesi çerçevesinde yapılıyor.

Yeni kalekollar inşa ediliyor diye ortalığı karıştıran BDP'nin iddiası, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ)'nin ihale verileri ile temelden çürütüldü. Lice'de 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar da kalekol inşaatını protesto için çıkmıştı. 2008 yılında TOKi ile Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı (Jandarma Komutanlığı) arasında kalekol yapılması kapsamında protokol imzalanmıştı. Bu çerçevede sınır güvenliğini sağlamak üzere Ağustos 2012 yılında 40 yeni kalekolun yapımı için ihale yapıldı. O günden bu yana yaklaşık 1 yıldır yeni kalekol ihalesine çıkılmadı. Yeni yapılan ihaleler ise, mevcut karakolların yenilenmesi amaçlı. Bugüne kadar toplam 280 kalekol (diğer binalar hariç) ihale edildi. Bu kalekollardan 114 adedi (Jandarma 76, MSB 38) teslim edilirken, 166 kalekolun (120 Jandarma, 46 MSB) inşaatı halen devam ediyor. Sıfırdan ihale edilen kalekolların tamamı, Suriye ve Irak sınırında yer alıyor. Konuyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Demokratikleşme adımlarımız 11 yıldır nasıl sürüyorsa bundan sonra da devam edecek. Şu an yeni karakol planlaması yapılmamıştır. Bizim son 6 ayda yeniden 'şuraya karakol yapılsın' diye verilen bir kararımız yoktur. BDP, vatandaşları tekrar sokağa çağırarak sürece zarar veriyor" dedi. Kalekolların maliyetleri ise, büyük değişkenlik gösteriyor. Zira ovada ihaleye çıkılan bir kalekol ile arazi şartlarının oldukça çetin olduğu sınır bölgesindeki bir kalekol aynı kapsamda değerlendirilemiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...