İnternet hızında 28. sayıdayız

Düzenleyen:
İnternet hızında 28. sayıdayız

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapılan araştırmalara göre, dünyanın en hızlı mobil internetinin Norveç’te, en hızlı sabit internetinin ise Singapur’da kullanıldığı belirlendi.

Speedtest Ookla tarafından yayınlanan verilere göre Norveç, internet bağlantı hızını son bir yılda yüzde 69 artırarak saniyede 52,6 megabit hıza ulaştı. Norveç’i sırasıyla Hollanda, Macaristan, Singapur ve Malta izledi. Geniş bant indirme hızı sıralamasına baktığımızda ise 154,38 megabit ortalama hız sunan Singapur’un açık ara ilk sırada olduğu görüldü. Bu ülkeyi 125,69 megabitle Güney Kore ve 117,21 megabitle Hong Kong takip ederken, İzlanda ve Romanya’nın da ilk beşte yer alan diğer ülkeler oldu. Türkiye en hızlı mobil internet sunan ülkeler sıralamasında 29,30 Mbps hızla 28. sırada, geniş bantta ise 14,96 Mbps hızla 82. sırada yer aldı. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...