Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yalan Türkiye haberiyle rezil oldular

Düzenleyen:
Yalan Türkiye haberiyle rezil oldular

DÜNYA Haberleri

Dubai TV, Türk askerinin Katar'da hükümeti protesto eden göstericilere biber gazı sıktığını iddia etti. Katar, Birleşik Arap Emirlikleri kanalının yalan haber yaptığını belirtti.

BAE kanallarından Dubai TV'de yer alan bir haberde, Türk askerinin Katar'daki varlığından duyulan rahatsızlık, karalama kampanyasına dönüştürüldü. Kanal skandal bir habere imza atarak, ''Türk askerleri, Katar'da sokağa çıkma yasağı ilan etti'' şeklinde yalan haber yayınladı.

TÜRKİYE'Yİ HEDEFE ALDILAR

Dubai TV'de yer alan haberde şu skandal ifadelere yer verildi:

"Katarlı bazı muhalif kaynaklar, Türk askerlerinin Doha'daki bazı yolları kapattığı ve insanların geçişine izin vermediğini aktardı."

5 Haziran'da Katar'a karşı abluka kararı alan ülkeler arasından bulunan Birleşik Arap Emirlikleri, o günden bu yana Katar'a karşı çirkin bir politika sergilemeye başlamış ve her yolu kullanmıştı.

Özellikle basın yoluyla karalama kampanyası yürüten BAE, Katar'a destek olduğu için Türkiye'yi de hedef almış durumda. BAE'nin Türk askerinden rahatsız olması, tesadüf değil; 15 Temmuz hain darbe girişiminin BAE bağlantıları olduğu daha önce de ortaya çıkmıştı.

YALANLAMA GELDİ, REZİL OLDULAR

Ancak Katar hükümeti basın ofisi, bunun yalan haber olduğunu belirtti. Ofisin müdürü Saif El Tani, “Bu, ambargoyu sürdüren ülkelerin uydurduğu yalan haberlerden yalnızca bir örnek” dedi.

Hafta başında Katar, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) şikâyette bulunmuştu. Şikâyetin sebebi, Suudların sahip olduğu Dubai merkezli Al Arabia TV’de Katar Havayolları’na ait bir yolcu uçağının düşürüldüğü bir animasyon yayımlamasıydı. Videoda, Suudi arabistan hava sahasına yanlışlıkla giren bir Katar uçağının düşürülebileceği iddia ediliyordu.

Bu yalan haberlerin, Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn'in Katar'a ambargosu sürerken gelmesi dikkat çekti. Bu ülkelerin 'teröre destek' suçlamasını Katar reddediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...