Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırkpınar başladı

/ Kaynak: İHA
Kırkpınar başladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Edirne'de 652'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kültür Etkinlikleri yapılan törenle başladı.

Edirne'de 652'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kültür Etkinlikleri yapılan törenle başladı. nbsp;Edirne Belediyesi önünden başlayan kortej Atatürk anıtına yürüdü. Korteje Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, yurtiçi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri, ve vatandaşlar katıldı. nbsp;Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 652'incisin düzenlendiği Edirne'de, Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından belediye bandosu eşliğinde, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kırkpınar marşı söylendi. nbsp;Kortej, Atatürk anıtından, bando eşliğinde Saraçlar Caddesi'ni geçerek törenin yapılacağı 25 Kasım Şehir Stadı'na geldi. nbsp;25 Kasım Stadında Kırkpınar etkinliklerinde yer alan yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin geçişinin ardından bir konuşma yapan 652'inci Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Kırkpınar'ın bu yıl da şanına yakışır bir şekilde geçmesini dileyerek, Kırkpınar'a yurtiçinden ve yurtdışından destek verenlere teşekkürlerini iletti.
nbsp;Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de Edirne'nin festivaller şehri olduğunu belirterek, yapılan festivallere yerli yabancı konukların geldiğini ifade etti. Edirne'nin 3 milyon turist ağırlayan bir şehir haline geldiğini ifade eden Sedefçi, bununda yetmeyeceğini daha fazla turist ağırlaması gerektiğini kaydetti. Başkan Sedefçi, Edirne'nin daha zengin olması, Edirne'nin uçması lazım, dünya kenti olması lazım. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Edirne'mizi layık olduğu yere getireceğiz" şeklinde konuştu.
nbsp;Vali yardımcısı Abdullah Aslaner, burada yaptığı konuşmada, Edirne Valisi Hasan Duruer'in bir program için il dışında bulunması nedeniyle etkinliğe katılamadığını belirterek, "Kırkpınar atalarımızın bu topraklarda bize armağan ettiği en kıymetli değerlerden birisidir. Kırkpınar güreşin ötesinde bir tarihtir,kültürdür ve bir kimliktir. Edirne olarak bu geleneğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu organizasyonu her yıl kendimizi aşarak yeniden yapmak, bu geleneği yaşatmaktan ziyade büyük bir hatıraya sahip çıkma gayretidir" diye konuştu.
652'inci Tarihi Kırkpınar etkinliklerine katılan yerli ve yabancı ekiplerin, halk oyunları gösterilerinin sunulmasıyla sona erdi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...