Başakşehir, Şampiyonlar Ligi kapısından döndü

Düzenleyen:
Başakşehir, Şampiyonlar Ligi kapısından döndü

SPOR Haberleri

Sevilla karşısında Elia ile öne geçen temsilcimiz Escudero ve Yedder’’i tutamadı, Visca beraberliği getirdi ama olmadı... Tarihinde ilk defa Devler Ligi’ne yükselmeye çalışan turuncu-lacivertliler Emre’nin 90’da direkten dönen şutuyla adeta yıkıldı.

Uğur AKTAN

Medipol Başakşehir, İstanbul’da 2-1 mağlup olduğu Sevilla ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve Şampiyonlar Ligi’ne play-off turunda veda etti. Zorlu mücadelede ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan temsilcimiz, Sevilla’nın ikinci yarıdaki baskısına karşı koyamayınca Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmek zorunda kaldı. Ramon Sanchez Pizjuan’da taraftarının da desteğiyle maça iyi başlayan Eduardo Berizzo’nun öğrencileri, 2. dakikada Correa, 3’te ise Ben Yedder ile önemli fırsatları değerlendiremedi. İlk dakikalardaki şok Sevilla baskısını ilerleyen dakikalarda pas yaparak kıran Başakşehir, ilk gol fırsatını ise Visca ile yakaladı. 6. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Boşnak futbolcunun vuruşu dışarı çıktı. 14’te Mercado’nun uzaktan yaptığı vuruş direkten dönerken, Başakşehir’i umutlandıran gol 17’de geldi. Sağdan ceza sahasına sokulan Caiçara’nın pasıyla topla buluşan Elia kale sahasında dokundu ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-0.

Direkte patladı!

İkinci yarıya kalemize yüklenerek başlayan İspanyol temsilcisi, N’Zonzi’nin savunmanın önüne kaydırılmasıyla pas trafiğini de hızlandırdı. 52’de Jesus Navas’ın ortasını arka direkte kafayla ağlara gönderen Escudero skora dengeyi getirdi: 1-1. Golden sonra demoralize olan Abdullah Avcı’nın ekibi kalan bölümde de savunmasında büyük açıklar verdi. 67’de N’Zonzi çok müsait pozisyonda çerçeveyi bulamadı. 72’de oyuna giren Nolito Sevilla hücumlarına zenginlik katarken, 75’te bu oyuncunun pasıyla topla buluşan Ben Yedder takımını öne geçirdi: 2-1. 83’te Elia’nın soldan ortaladı, Napoleoni’nin indirdiği topu Visca ağlarla buluşturdu: 2-2. 90’da Emre’nin frikiği direkte patlayınca Başakşehir Şampiyonlar Ligi’nin kapısından döndü.

Hedef UEFA’da final

Medipol Başakşehir’in sosyal medya hesabından Sevilla maçı sonra ilgi çekici bir paylaşım yapıldı. “Bazen hiç hoşumuza gitmeyen bir şey başımıza gelen iyi şey olabilir. Artık hedef UEFA finali” ifadelerinin yer aldığı paylaşım binlerce beğeni topladı. 

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi kapısından döndü

Elia: Gururluyuz

İlk golü atan Elia “Sevilla iyi bir takım. Çok yaklaştık ama fırsatları değerlendiremedik. Emre’nin şutu gol olsa, her şey farklı olacaktı. Gururluyuz” dedi.  İkinci golün sahibi Visca ise “İyi bir maç oldu. Şampiyonlar Ligi’ne veda ettik. Biraz şans lazımdı” dedi.

Avcı: Harika bir geceydi

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı maç sonu yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Sonuna kadar zorlayacağımızı söylemiştim. Oyuncularıma bunu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Elensek de bizim için harika bir geceydi. Emre’nin şutu gol olsa turu alıp gidecektik. Sevilla seyircisi bizi buradan alkışlayarak yolluyorsa bu çok güzel bir şey”...

Adebayor: Seviye düştü

Başakşehir’in tecrübeli golcüsü Adebayor maç sonrası yaptığı açıklamada, “Şampiyonlar Ligi’nde oynamak isterdik. Şimdi bir seviye aşağıya inmiş olacağız. Takımımızla birlikte konsantre olup bu sürecin tadını çıkarmamız lazım. Şimdi Avrupa Ligi ve kendi ligimize odaklanacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...