Vardar maçı öncesi Fenerbahçe'de durumlar hiç iyi değil

Düzenleyen:
Vardar maçı öncesi Fenerbahçe'de durumlar hiç iyi değil

SPOR Haberleri

Skor üretmekte zorluk çeken sarı-lacivertliler tur için 3 farklı kazanmak zorunda. Rakamlar umut vermiyor. Ayrıca Giuliano, Josef yok. RvP de belirsiz.

M. Emin ULUÇ

Sezona kötü başlayan Fenerbahçe’de Vardar rövanşı öncesi sıkıntı yaşanıyor. Avrupa Ligi play-off ilk maçında 2-0 yenildiği Makedon ekibi karşısında tur için sarı-lacivertlilere 3 farklı galibiyet gerekiyor. Ancak iki önemli istatistik bu işin o kadar da kolay olmadığını gösteriyor. Birincisi bu sezon 6’sı hazırlık 5’i resmi olmak üzere toplam 11 maç yapan Fenerbahçe’nin 3 gole ulaşamamış olması. İkincisi ise Türk takımlarının ön eleme turlarında iki farklı yenilgilerin rövanşlarında hiç tur atlayamamış olması. Bu verilere bir de sarı-lacivertlilerin eksikleri eklendiğinde durum çok da parlak görünmüyor. Zira Fenerbahçe, Vardar karşısında sakatlığı devam eden Mehmet Ekici’den, UEFA listesinde yer almayan Giuliano’dan, kırmızı kart cezalısı Josef’ten mahrum. Grip olan RvP’nin durumu ise belirsiz.

Kocaman turdan emin

Eksikler ve skor üretmekte yaşanan sıkıntıların yanı sıra savunmada çok ümit vermiyor. Toplam 11 maçta 15 gol yiyen Fenerbahçe’de savunma durduramıyor, kaleciler tutamıyor. Ne Volkan ne Kameni güven vermiyor. Kaleciler hatalı gol yemek için adeta birbirleriyle yarışırken, stoperde Neustadter’in vasat oyunu Skrtel’i de olumsuz etkiliyor. Bütün bunlara rağmen teknik direktör Aykut Kocaman, turdan emin. Oyuncularının Trabzonspor karşısında gösterdiği dirençten memnun olan tecrübeli çalıştırıcı, Kadıköy’de, taraftarın da desteğiyle Vardar’ı eleyeceklerine inanıyor. Kaleyi bir kez daha Kameni’ye teslim etmeyi planlayan Kocaman, Josef’in yerine Ozan’ı hazırlarken, forvet tercihini de Soldado’dan yana kullanmayı düşünüyor.

Emre Mor Milan’ı seçti

Fenerbahçe’nin imza attırmaya hazırlandığı Emre Mor, herkesi terse yatırdı. Inter’le görüşmelerinden sonuç çıkmayınca Borussia Dortmund’a geri dönen gurbetçi yıldızın rotasını sarı-lacivertlilere çevirmesi bekleniyordu ki, önceki gece şok gelişmeler yaşandı. Kariyerini Avrupa’da sürdürmek isteyen Emre, kendisini Türkiye’ye götürmek isteyen menajeri Muzzy Özcan’la yollarını ayırdı ve Milan’la anlaştı. Emre’nin Milan tercihinde Hakan Çalhanoğlu’nun etkisi olduğu öğrenildi. Emre’nin yeni menajeri Hakan’ı da temsil eden Bektaş Demirtaş.

Dirar belirsiz

Trabzon maçında sakatlığına rağmen sahaya çıkan Dirar’ın Vardar karşısındaki durumu belirsiz. Yoğun tedavi uygulanan Faslı yıldız yetişmezse sağ kanatta vatandaşı Aatıf görev alacak.

Wiel’in tapusu 1 milyon 

F.Bahçe’nin 1 milyon avroya Cagliari’ye kiraladığı Gregory van der Wiel’in satın alma opsiyonu belli oldu. İtalyanlar sezon sonunda 1 milyon avro daha öderse Wiel’in bonservisine sahip olacak.

RvP eve dönüyor

Aykut Kocaman’ın planlarında yer almayan Robin van Persie de artık ayrılmak istiyor. Hollandalının menajeri Kees Vos’u İstanbul’a çağıran yönetim Hollandalının sözleşmesini karşılıklı olarak fesh etmeye hazırlanıyor.

Biletleri kesildi

Bir türlü bekleneni veremeyen Ozan Tufan ile Salih Uçan’ın kiralık gönderilmesi gündemde. Her iki oyuncu da Avrupa’dan gelen teklifleri değerlendiriyor. Ozan’ı Malaga ve Deportivo, Salih’i ise Genk ile Anderlecht istiyor.

Gomez çıkarması

Fenerbahçe stoper sorununu noktalamak için İtalya’da Milan’la masaya oturdu. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile İdari Menajer Hasan Çetinkaya, Paraguaylı Gustavo Gomez’le ilgili detayları konuşmak üzere Milano’da İtalyan yöneticilerle bir araya geldi. Toplantı sonrası İtalya’dan gelen ilk açıklamalar korkutucuydu. Anlaşmanın yattığı öne sürüldü. Ama akşam saatlerinde Gomez’in sosyal medyadan Fenerbahçe’yi takibe aldığı görüldü. Oyuncuyla anlaşmanın kesinleştiği, kulüplerin detayları konuştuğu öğrenildi. Gomez’in çarşamba günü İstanbul’da gelmesi ve sağlık kontrollerinden geçtikten sonra imza atması bekleniyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...