FETÖ’nün 34 kasasından 17,4 milyon dolar çıktı

Düzenleyen:
FETÖ’nün 34 kasasından 17,4 milyon dolar çıktı

GÜNDEM Haberleri

Ele geçirilen paraların, “himmet” adı altında emniyet ve yardım kuruluşlarından 15 Temmuz öncesinde toplandığı tespit edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) sözde emniyet mahrem imamlarının ifadeleri sonrası el konulan 34 farklı kasada yaklaşık 17,4 milyon dolar ele geçirildiği öğrenildi. 
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ele geçirdiği listenin ardından emniyet imamı ve emniyetin mahrem imamlarının bulunduğu 30 bin kişilik liste deşifre olmuştu. Yakalanan ve itirafçı olan mahrem imamların ifadelerinden ise FETÖ’nün gizli kasalarının ortaya çıktığı öğrenildi. Güvenlik güçleri yaptığı operasyonlarda şu ana kadar 34 kasa bularak, yaklaşık 17,4 milyon dolar nakit para ele geçirdi. FETÖ/PDY’nin sözde mahrem imamlarının, güvenlik güçlerinden paraları kaçırmak için para kasalarını akrabalarının evlerine sakladıkları, bazılarının ise yakınlarının adına bankalarda kiraladıkları kasalarda tuttukları ortaya çıktı. FETÖ’nün ele geçirilen nakit parayı başarısız darbe girişimi sebebiyle örgüt elebaşı Fetullah Gülen’nin yaşadığı Pensilvanya’ya ulaştırılamadığı kaydedildi.
Paraların, “himmet” adı altında emniyet ve yardım kuruluşlarından 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen öncesinde toplandığı tespit edildi. 
Öte yandan, örgütte, bazı üst düzey “kripto imam” ve “abi” pozisyonundaki şüphelilerin, savcılıklara başvurarak itirafçı oldukları da öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...