İkinci Kredi Garanti Fonu geliyor

Düzenleyen:
İkinci Kredi Garanti Fonu geliyor

Ekonomi Haberleri

Finansal Kurumlar Birliği Genel Başkanı Mehmet Cantekin, ikinci bir Kredi Garanti Fonu’nun kurulmasının gündemde olduğunu söyledi. Cantekin, yeni kurulacak fon ile ilgili talepleri otoritelere ilettiğini açıkladı.

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) tarafından yılın ilk yarısının değerlendirildiği toplantıda yeni bir Kredi Garanti Fonu (KGF) sinyali verildi. Şirketlerin finansman sorununu çözmek için 250 milyar liralık bir hacimle bu yıl uygulamaya alınan Kredi Garanti Fonu’nun ikincisinin kurulmasının gündemde olduğu öğrenildi. Bugüne kadar 322 bini aşkın işletmenin yararlandığı fondan toplam 207 milyar liralık kredi kullandırılırken, Finansal Kurumlar Birliği Genel Başkanı Mehmet Cantekin, yeni kurulacak KGF ile ilgili talepleri otoritelere ilettiğini açıkladı.

AKTİF BÜYÜKLÜĞÜMÜZ 120 MİLYAR TL

Cantekin’in verdiği bilgiye göre; sektörün aktif büyüklüğü 120 milyar TL’ye ulaştı. FKB olarak 2017 büyümesinin yüzde 20’yi bulacağını ifade eden Cantekin “KGF ile sağlanan kefalet imkanının banka dışı finansal kesime de açılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. “KGF’den yararlansaydık büyümeye artı 10 puan katkı sağlardı” diyen Cantekin, fonun kendilerine açılması durumunda maliyet artışını daha iyi yöneteceklerini belirtti. Cantekin, mal ve hizmet ticaretinin olduğu yerde kullandıracakları kredilerin doğrudan yatırıma gideceğinin de altını çizdi. 

İSTİKRARIN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ 

Türkiye’de sağlanan istikrar ortamı ile birlikte ekonomide yaşanan güzel gelişmelerin meyvelerini tüm finans kesimi olarak toplamaya başladıklarını dile getiren Cantekin FKB çatısı altında temsil edilen üç sektörün finansal performansına ilişkin olarak da şu bilgileri paylaştı: Finansal Kiralama sektörümüzün alacakları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,1 artarak 47 milyar TL seviyesini aştı. Sektörün aktif büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,3’lük artışla 35 milyar TL; öz kaynakları ise yüzde 11,7 büyüme ile 5,3 milyar TL olarak gerçekleşti. 61 faktoring şirketi ile faaliyet gösteren sektör, her geçen gün genişleyen ve bugün sayıları 100 bini aşan müşterilerine hizmet veriyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...