Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnşaat firmaları 3 milyon TL’den fazla ceza yedi

Düzenleyen:
İnşaat firmaları 3 milyon TL’den fazla ceza yedi

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaatları yakın takibe aldı. Yılın ilk yarısının verilerine göre, Bakanlık tarafından 3 bin 173 inşaat şantiyesi yerinde denetlenerken, uygunsuzluk tespit edilen firmalara 3 milyon 217 bin lira para cezası kesti.

Osman ÇOBANOĞLU ANKARA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri depreme dayanıklı sağlıklı yapıların inşa edilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdürürken diğer taraftan yapı denetim kuruluşlarına yönelik denetimlerini de sıklaştırdı. Bu kapsamda sadece şantiyeleri denetlemekle kalmayan Bakanlık yetkilileri, inşaat firmalarının talepleri üzerine, inşaatları denetleyerek mevzuata uygunluğunu kontrol eden yapı denetim kuruluşlarını da denetledi. 2017 yılının ilk yarısında toplamda bin 85 adet yapı denetim kuruluşunu denetlerken, 35 yapı denetim kuruluşunun belgesi iptal edildi. Yine bu dönemde yapı denetim kuruluşlarında çalışmak üzere toplamda 629 mimar ve mühendis Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirildi.

Aslan payı ikâmet amaçlı binaların yapı ruhsatları %7,6 arttı

∂ Öte yandan belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısında, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış görüldü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), verilerine göre, yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 16,3, değeri yüzde 35,3, daire sayısı da yüzde 21,6 arttı. Söz konusu dönemde yapı ruhsatı verilen binaların toplam yüzölçümü 123,8 milyon metrekare oldu. Bunun 69,9 milyon metrekaresi konut, 26,9 milyon metrekaresi konut dışı ve 26,9 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak hesaplandı. Kullanma amacına göre 95,5 milyon metrekare ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 7,3 milyon metrekare ile kamu eğlence, eğitim, hastane veya bakım kuruluşları binaları izledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...