Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa’dan dünyaya uzanan yardım eli

Düzenleyen:
Avrupa’dan dünyaya uzanan yardım eli

YAŞAM Haberleri

Almanya’nın Köln şehrinde bulunan Hasene Derneği, Kurban Bayramı’nda bağışlarla gelen 160 bin hisseyi, dünyadaki yardıma muhtaç insanlara ulaştırmayı planlıyor.

Ahmet Münir Eren İSTANBUL 

Almanya’nın Köln şehrinde bulunan Hasene Derneği, geçen yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da bağışlarla gelen 160 bin hisseyi, Afrika’da yardıma muhtaç insanlara ulaştırmayı planlıyor. Dernek Başkanı Mesud Gülbahar, derneklerini 2010’da Almanya’nın Köln şehrinde kurduklarını, Hollanda, Fransa, Avusturya, Belçika, Danimarka ve Türkiye ile Afrika’nın bazı ülkelerinde de temsilcilikleri bulunduğunu söyledi. Hasene Derneği olarak Kurban kesimi ve dağıtımlarının dışında dünya üzerinde, 22 ülkede 7 bin yetimi himaye ettiklerini anlatan Gülbahar “Bunların gıda, giyim, eğitim ve sağlık alanında bütün giderlerini karşılıyoruz” dedi. Hedeflerininmazlumların yanında olarak Anadolu insanının cömertliğini onlara ulaştırmak olduğunu belirten Gülbahar, gönüllü çalışan sayısının 500’e ulaştığını ifade etti. Geçen yıl 160 bin kurban hissesini de kara kıtanın mazlumlarına ulaştırdıklarını ve bu rakamın, diğer kuruluşlarla kıyaslandığını bir hayli fazla olduğunu aktaran Gülbahar, bu yıl da yine 160 bin civarı hisseyi, başta Afrikalı olmak üzere dünya üzerindeki mazlumlara ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Vekâlet verme işleminin son güne bırakılmamasını isteyen Gülbahar “Bu işin son ana bırakılması sadece bizim değil bütün derneklerin, vakıfların sıkıntılarından biri. Bu işi öncesinde halletmek hem bizlerin işini hem yardımseverlerin işini kolaylaştıracaktır’’ diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...