Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kartal yuvası'nda vatan nöbeti böyle görüntülendi

Düzenleyen:
'Kartal yuvası'nda vatan nöbeti böyle görüntülendi

GÜNDEM Haberleri

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde Mehmetçik, 2 bin 522 rakımlı "kartal yuvası" olarak nitelendirilen üs bölgesinde vatan nöbetini gece gündüz başarıyla sürdürüyor. Dağlıca Taburu'nun 8 üs bölgesinden biri olan ve sarp kayalıklar üzerine kurulu bölgeye ip merdivenlerle tırmanan Mehmetçik, ihtiyaçlarını da teleferikle zirveye taşıyor.

Hakkari'nin Yüksekova  ilçesinde Mehmetçik, "kartal yuvası" olarak anılan üs bölgesinde Vatan nöbetini  gece gündüz başarıyla sürdürüyor.Güvenlik güçleri, Dağlıca Taburu'nun 8 üs bölgesinden biri olan ve  sarp kayalıklar üzerine kurulu 2 bin 522 rakımlı üs bölgesine ip merdivenlerle  tırmanıyor, ihtiyaçlarını da teleferikle zirveye taşıyor.Hakkari ile Bolu Dağ ve Komando Tugay Komutanlıklarında görevli  askerlerce düzenlenen, "Şehit Yarbay İlker Çelikcan" operasyonu sayesinde PKK'lı  teröristlerden temizlendikten sonra kurulan üs bölgesinde, İl Özel İdaresi  ekiplerince elektrik, içme suyu ve yol yapım çalışması gerçekleştiriliyor.

"TERÖRLE MÜCADELEDE SON SİSTEM TEKNOLOJİ KULLANILIYOR"

PKK'lı teröristlerin önceden Irak'tan Yüksekova'ya geçiş için  kullandığı önemli noktalardan biri olan ve "kartal yuvası" olarak anılan bölge,  buraya hakim noktalara kurulan üsler sayesinde güvenli hale getirildi.Yaklaşık 27 kilometrelik sınır sorumluluk hattı bulunan Dağlıca  Taburu'nda, menfezlere yerleştirilen fotokapanlar, görülmesi zor noktalara  konulan güneş enerjisi ile çalışan ve Wi-Fi aracılığıyla 24 saat görüntü aktaran  kameralar, 360 derece alan taraması yapabilen ve termal görüşlü kameralar ile  insansız hava araçlarından alınan görüntülerle terörle mücadelede son sistem  teknolojiler kullanılıyor.Taburun sorumluluk sahası ile ilgili tüm veriler harekat merkezine  aktarılarak, burada yapılan değerlendirme sonucu alınan talimatlar çerçevesinde  sevk ve idare gerçekleştiriliyor.

"HUDUT KARTALLARI", HER KOŞULDA GÖREVE HAZIR

Dağlıca Taburu harekat subayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz  konusu üs bölgesinin, konum itibarıyla Irak'ın kuzeyinden ülkeye geçmek isteyen  teröristlerin kullandığı güzergahları tıkayan ve tüm alana hakim bir noktada  olduğunu söyledi.

Silah arkadaşlarıyla 7 gün 24 saat yaz kış demeden her türlü koşulda  görevlerinin başında olduklarını bildiren harekat subayı, şu ifadeleri kullandı:

"Yol yapım çalışmaları üs bölgesinin eteklerine kadar geldi ve tam  zirveye ulaşana kadar devam edecek. Devletimiz bize her türlü imkanı sağlıyor.  Yolun tamamlanan kısmına kadar gelen tüm erzağımızı, kurduğumuz teleferik sistemi  ile zirvelerdeki üslerimize ulaştırıyoruz. Oradaki arkadaşlarımızın da her türlü  ihtiyacı eksiksiz şekilde karşılanıyor. Üs bölgemiz 2 bin 522 metrede ve  neredeyse kartalların uçtuğu bir yükseklikte. Biz de hudut kartalları olarak her  koşulda görevimizin başındayız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...