Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beyatlı: DEAŞ, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Beyatlı: DEAŞ, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Beyatlı, Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyona ilişkin, "DEAŞ, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor." dedi.

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyona ilişkin, "Hükümetin silahlı gücü ve diğer yandan DEAŞ'ın arasında kalan 400 bin Telaferli Türkmen, ölümle işkenceyle yüz yüzedir. DEAŞ, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor." dedi.

Beyatlı, Irak'ta Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonu hakkında, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Telafer'i terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna İran destekli Haşdi Şabi milislerinin de katıldığını anımsatan Beyatlı, bunun da sivillerin zarar görmesi yönünde endişeye sebep olduğunu dile getirdi.

Binlerce kişinin Telafer'i terk ettiğini, çatışmalardan kaçanların uzun süreli yolculuk yapmak zorunda kaldığını aktaran Beyatlı, DEAŞ'tan en çok zararı ise Türkmenlerin gördüğünü vurguladı.

"25 bin aile maalesef DEAŞ'ın elinde mahsur"

"Hükümetin silahlı gücü ve diğer yandan DEAŞ'ın arasında kalan 400 bin Telaferli Türkmen, ölümle işkenceyle yüz yüzedir. Adeta iki ateş arasında kaldı." ifadesini kullanan Aydın Beyatlı, şunları kaydetti:

"Haşdi Şabi ve hükümet güçlerinin kente girerken yaklaşımları endişeye sokmaktadır. DEAŞ, Telafer'de halkı canlı kalkan olarak kullanıyor. Şu anda 25 bin ailenin maalesef DEAŞ'ın elinde mahsur kaldığı haberini alıyoruz. Bu terör örgütü zavallı, günahsız insanların ölümüne sebep olmaktadır."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...