Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KPSS hafta sonu yapılacak

KPSS hafta sonu yapılacak

GÜNDEM Haberleri

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenecek Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), 6-7 Temmuz 2013 tarihlerindeyapılacak.

ÖSYM tarafından düzenlenecek sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda düzenlenecek. Cumartesi sabah oturumuna tüm adayların katılmasının zorunluluğu bulunuyor. Cumartesi öğleden sonra yapılacak Eğitim Bilimleri Testi oturumuna ise öğretmen adayları ile öğretmenlik meslek bilgisi alanında yurtdışı yükseköğretim diploma denkliği için YÖK tarafından sınav kararı verilen adaylar zorunlu katılacak. Pazar günü düzenlenecek oturumlara ise isteğe bağlı katılanılabilecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı bulunarak, zorunlu olmak şartıyla tek oturumda 14 Temmuz 2013'te yapılacak.

Sınavda sorulacak testler
Sınavın sabah oturumları 09.30'da, öğleden sonraki oturumları 14.30'da başlayacak. Cumartesi sabah oturumunun süresi 120 dakika, Cumartesi öğleden sonra oturumunun süresi 100 dakika, Pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi ise 210 dakika olacak. ÖATB ise 75 dakika içinde yapılacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür 40'ar soruluk testlerle Cumartesi sabah, Eğitim Bilimleri 80 soruluk testle Cumartesi öğleden sonra yapılacak. Pazar sabah 40'ar soruluk Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye ve Muhasebe testleri, Pazar öğleden sonra da yine 40'ar soruluk Çalışma nbsp;Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler konularına ilişkin testler yer alacak. 14 Temmuz'da yapılacak ÖABT'de ise 40 soruluk Alan Bilgisi Testi, 10 soruluk Alan Eğitimi Testi bulunacak. Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak. Adayların cevaplarını, soru kitapçıklarına değil, cevap kağıdındaki ilgili
alanlara işaretlemeleri gerekiyor. nbsp;


En az 1 saat önce sınav binalarının önünde bulunun
Sınav girerken adayların yanlarında 2013 KPSS Sınava Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekiyor. Adaylar, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için sınava giriş belgelerini ayrı ayrı edinebilecekler. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Sınava girecek adayların binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...