NBA'de dengeleri değiştirecek takas

Düzenleyen:
NBA'de dengeleri değiştirecek takas

SPOR Haberleri

21 Temmuz'da resmi olarak Cleveland Cavaliers yönetiminden takasını isteyen Kyrie Irving, Boston Celtics’e takaslandı.

Cleveland Cavaliers, Kyrie Irving sorunu çözüme çok yakın. Temmuz ayı sonunda "liderlik rolünü üstlenebileceği" bir takıma takasını resmen isteyen Irving, Doğu Konferansı'nda Cleveland'ın en büyük rakibi olarak görülen ve geçen yıl normal sezonu Cleveland'ın üstünde 1. sırada tamamlayan Boston'a transfer oldu.

Irving'in ayrılık isteğinden sonra ismi en fazla New York ile anılırken, oyun kurucu pozisyonundaki ismin yönetimden özellikle New York'a gitmeyi talep ettiği öne sürülmüştü. Fakat, New York'un takasta veteran Carmelo Anthony'yi önermesi karşılığında Cleveland'ın bunu reddedip genç uzun Kristaps Porzingis'i istemesi ve bunu da New York'un kabul etmemesi sonucunda görüşmeler tıkanmıştı. Aynı şekilde bir diğer ciddi talip olan Phoenix Suns görüşmelerinde de Cleveland'ın Eric Bledsoe'nun yanı sıra bu yıl 4. sıradan seçilen genç yıldız adayı Josh Jackson'da ısrarcı olması bu ihtimali de rafa kaldırmıştı.

Cleveland'ın takas görüşmelerinde tecrübeden çok genç isimlere yönelmesinin sebebi ise LeBron James. Öyle ki, önümüzdeki sezon sonunda James'in sözleşmesi sona erecek ve şimdiden James'e Los Angeles Lakers ve New York'un talip olduğu yazılıp çiziliyor. James'in gelecek yaz başka bir takıma olası gidişini göz önüne alan Cleveland yöneticileri, Irving takasında genç bir yıldız adayını kadroya katarak geleceğini garanti altına almak istiyordu.

Boston ile tamamlanan görüşmelerde ise Cleveland istediğini almış gibi gözüküyor. Buna göre, Irving karşılığında All-Star oyun kurucusu Isaiah Thomas'ı teklif eden Boston, Jae Crowder ve geçen sezonu Darüşşafaka'da tamamlayan 20 yaşındaki pivot Ante Zizic'i de pakete ekledi. Ayrıca Boston Celtics’e daha öcne takas yoluyla geçmiş olan Brooklyn Nets’in 2018 ilk tur seçim hakkı da Cleveland’da. 

Jae Crowder ve Ante Zizic Cleveland'ı memnun edecek genç isimler olsa da Thomas'ın kontrat durumu kafalarda soru işareti yaşattı. Tıpkı James gibi Thomas'ın da kontratı önümüzdeki yaz sona eriyor. James'in önümüzdeki yaz takımdan ayrılma ihtimaline karşılık bir transfer politikası yürüten Cleveland, bu sefer takımın en önemli iki ismini takımda tutmaya çalışıp, ayrılmaları ihtimallerinde ise çözüm senaryoları üretecek.

25 yaşındaki Irving, NBA finallerine yükseldiği Cleveland ile geçen sezon 25.2 sayı ve 5.8 asist ortalamaları ile mücadele ederken, 28 yaşındaki 1.75 boya sahip Thomas da 28.9 sayı ve 5.9 asist ortalamaları yakalamıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...