Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arda ile ilgili yazışmalar sızdırıldı!

Düzenleyen:
Arda ile ilgili yazışmalar sızdırıldı!

SPOR Haberleri

2010 Dünya Kupası'nda tıbbî amaçlı yasaklı madde kullanan futbolcuların ismini açıklayan Fancy Bears'ın yayınladığı yeni belgelerde Barcelona'da top koşturan Millî futbolcu Arda Turan'la ilgili yazışmalar da yer alıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından FIFA Antidoping ajansına gönderilen Arda Turan'a ait sağlık raporu ve Terapötik kullanım istisnası başvurusuyla ilgili 4 adet mail sızdırıldı. Yazışmalarda FIFA Antidoping Ajansı yetkililerinin kendi aralarında konuyla ilgili görüş belirtmeleri yer alıyor. Bu mail'lerde Arda Turan'la ilgili bir başvuru ve sağlık raporunun ek olarak yer aldığı görülüyor.

Sızdırılan yazışmalarda Arda Turan'ın sırtındaki bir problemle ilgili olarak tedavisinde triamcinolone kullanılmasıyla ilgili talep yer alıyor.

TRİAMCİONOLON MADDESİNE İHTİYAÇ DUYULDU

Eklenen raporda Arda Turan'ın sırtındaki problemler için tüm yöntemlerin kullanıldığı ancak sonuç alınmadığı belirtilirken son seçenek olarak sözü edilen 'Triamcionolon' etken maddesini içeren müdahaleye ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Burada TFF ve Arda Turan doğru olanı yaparak yasaklı olan bu ilacı kullanmıyor. Önce durumu FIFA'ya bildirerek tedavi amaçlı kullanım için izin istiyor. Yazışmalarda ise sorunun gerçekten 'Triamcionolon' kullanımını gerektirip gerektirmediği tartışılırken bu konuyla ilgili bir karar verilmesi isteniyor.

Arda ile ilgili yazışmalar sızdırıldı!

Triamcionolon (Triamsinolon), Dünya AntiDoping Ajansı'nın yasaklı maddeler listesinde bulunuyor. Sporcuların bu maddeleri tedavi amacıyla kullanması için izin alması gerekiyor. TFF'nin Arda Turan için yaptığı 
başvurunun da bu nedenle olduğu  söylenebilir. Sızdırılan bilgilerde ise başvuru sonucuna dair bir bilgi yer almıyor.

BEL FITIĞI SORUNU VARDI

Arda Turan'da bel fıtığı olduğu, ameliyat olmadığı için de bu sorunun yıllardır devam ettiği daha basında yer almıştı.

Not: Futbolcuyla ilgili kişisel bilgiler içerdiği gerekçesiyle belgelere ve elektronik postalara haberde yer verilmemiş, sadece başvuru formunun ön sayfası büyük kısmı mozaiklenerek gösterilmiştir.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...